LGBTQ+

LGBTQ, je hebt deze term waarschijnlijk wel eens voorbij horen komen. Tegenwoordig staat het zelfs op de politieke agenda. Maar waar staat dit precies voor? L staat voor lesbian, een lesbische (homoseksuele) vrouw. G staat voor gay, een homoseksuele man. B staat voor bisexual, een biseksueel persoon die zowel op mannen als vrouwen valt. T staat voor transgender. Deze mensen voelen zich niet helemaal thuis in hun lichaam en de daarbij behorende geslachtskenmerken. Soms kiezen mensen er dan ook voor om een geslachtsverandering te ondergaan. En tot slot staat Q voor queer. Maar wat is de preciesze betekenis van queer.

Queer betekenis

Queer wordt gebruikt voor mensen die nog zoekenden zijn naar hun seksuele- of genderidentiteit. Iedereen die zich niet onder homoseksueel schaart, kan nu ergens acceptatie vinden. Het is dan ook een overkoepelende term binnen de LGBTQ+ gemeenschap. Steeds meer mensen gebruiken deze term om zich met trots te identificeren. Het gebruiken van de term queer werd vroeger gezien als belediging. Tegenwoordig heeft de gemeenschap de term ‘teruggewonnen’. Daarentegen kan het geen kwaad om van tevoren te vragen aan iemand hoe hij of zij zich identificeert zodat je iemand niet onopzettelijk kwetst met een label.

Je zal vast merken dat tegenwoordig dingen op TV of in het dagelijks leven meer inclusiviteit vertonen. Dat wil zeggen bijvoorbeeld gender neutrale wc’s en het afwijken van stereotypes in films en series. Ook grote platformen zoals Netflix doen hieraan mee. Zo is er een toename aan lesbische films te zien op Netflix. Verschillende series en films besteden aandacht aan de groeiende populatie van LGBTQ+ door karakters op te nemen met wie men zich kan vergelijken. Dit naar aanleiding van een toenemende vraag door het publiek. Men vraagt al een tijd om het tonen van meer realistische karakters waar wij ons mee kunnen identificeren. Het wordt dan ook goed ontvangen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*