Maak het jezelf gemakkelijk met een voederautomaat voor de kat

Voederautomaten voor katten zijn ideaal wanneer je een weekendje weg bent of een middag niet thuis kan zijn voor je kat. Zo krijgt je kat namelijk op vaste tijden eten terwijl je weg bent. Er zijn uiteraard een aantal dingen waar je rekening mee moet houden voordat je een voerautomaat gaat kopen voor een kat. In deze blog bespreken we de voordelen van een voederautomaat, maar ook waar je op moet letten bij aanschaf van automaat.

Voordelen van een voederautomaat voor katten

Veel werkenden zijn overdag weg en komen laat pas thuis. Je kat is dus regelmatig alleen in je huis. Meestal is dit geen probleem, toch is het wel belangrijk dat je kat voldoende eten en drinken krijgt wanneer hij alleen is. Je kunt met een voederautomaat ook gerust een weekendje weg gaan zonder dat je kat eten of drinken tekort komt. Vooraf bepaal jijzelf op welke tijdstappen de kat te eten krijgt.

Waar moet ik op letten voordat ik een voerautomaat koop?

Een voederautomaat voor de kat is er in verschillende soorten en maten. Het is van belang dat je op de volgende zaken let als je een automaat aan wilt schaffen:

  • Houd rekening met het materiaal: sommige katten willen simpelweg niet uit een kunststof bakje eten. Andere katten zijn weer allergisch voor plastic. Let dus goed op de eisen van je kat.
  • Natvoer en droogvoer: veel katten vinden nat- en droogvoer lekker. Let goed op wanneer je natvoer in de bak doet. Je kunt dit namelijk niet te lang laten zitten, want dan gaat het bederven. Dat is niet goed voor de kat.
  • Hoe vaak wil je voeren: de meeste voerautomaten hebben timers. Variërend van 2 tot 5 per dag.

Katten zijn van nature speels en houden ervan om het een en ander te slopen in het huishouden. Let op dat je voerautomaat hiertegen kan. Ook zullen katten zelf het voerautomaatje open willen maken. Let op dat dit niet kan gebeuren.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*