Maak je leefomgeving groener met verticale tuin bakken

Verticale tuin bakken: beter voor milieu en gezondheid

Klimaatproblemen, een omgeving die steeds onnatuurlijker wordt met beton en bestrating, waardoor warmte en water slecht geabsorbeerd kunnen worden. We maken ons terecht zorgen over het milieu. Je kan echter op een heel simpele manier zelf bijdragen aan verbetering. Dit kan door een kale wand van je tuin of huis te vergroenen met verticale tuin bakken. Het effect is prachtig en de planten zijn goed voor lichaam en geest!

De voordelen van verticale tuinen

Een verticaal tuinsysteem met een montagepaneel kan heel eenvoudig door één persoon gemonteerd worden. Naast voordelen voor het milieu hebben verticale tuin bakken ook gunstige gevolgen voor de gezondheid. Een toename van de hoeveelheid planten in de leefomgeving zorgt namelijk voor een toename van het geestelijk welzijn en voor een vermindering van het aantal ziekmeldingen. Daarnaast dempen de planten lawaai, nemen ze water en warmte op en zuiveren ze de lucht van CO2. Ten slotte vergroten ze de biodiversiteit.

De planten die geschikt zijn voor een verticale tuin

Voor een verticale tuin heb je planten nodig die niet te diep wortelen. Gebruik je de verticale tuin bakken in huis, dan is het een goed idee om planten te gebruiken die de lucht zuiveren. Denk hierbij aan aloë vera en varens. Ook is het leuk om kruiden in de bakken op te nemen. Plaats je de verticale bakken in je tuin, de kantoortuin of op je balkon, dan doen aardbeienplanten en sla het goed in de zon, terwijl siernetels en purperklokjes goed passen op een plek met halfschaduw. In de schaduw zijn planten als hosta’s, grassen en varens in hun element. Wil je graag mieren of muggen weren, dan zijn kruidenplanten, zoals basilicum en rozemarijn, een goed idee.

Bakken van de kunststof specialist

Zodra je verticale tuin bakken eenmaal hangen, is het enige waar je je druk om hoeft te maken dat de planten voldoende water krijgen. Deze manier van tuinieren is voor mensen van elke leeftijd comfortabel, omdat je op ooghoogte kan werken. Een van de bedrijven die de bakken levert, is kunststof specialist Kunststof Forte. De bakken voor een verticale tuin die je hier kan kopen zijn gemaakt van gerecycled polypropyleen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*