Maak je (stads)tuin voorjaar klaar met een mooi hekwerk

Een schapenhek is bekend onder veel verschillende namen: kastanjehouten hekwerk, rasterhekwerk, stakethek, schapenraster of ‘dat hekwerk met latjes en ijzerdraad’. Zag je schapenhek vroeger vooral als omheining van weilanden en grote terreinen, tegenwoordig heeft het ook de kleinere stadstuinen veroverd. Geen wonder, want een Frans schapenhek is duurzaam, onderhoudsvrij en vooral erg mooi en decoratief!

Een schapenhek hoeft niet behandeld te worden

Het mooie van een houten hekwerk van kastanje hout, is dat het geen onderhoud nodig heeft. Het (kern)hout van een tamme kastanje bevat een hoog gehalte aan looizuur. Daardoor is het houten hekwerk van nature beschermd tegen schimmels en vocht. U hoeft het niet te behandelen; dat scheelt tijd en geld, maar is ook goed voor het milieu.

Schapenhek en duurzaamheid

Het hout dat gebruikt wordt voor het schapenhek, komt uit de Franse productiebossen. De bomen worden om de twintig jaar gekapt. De natuur heeft dat mooi bedacht met kastanjehout. Op de plek waar de boom gekapt is, ontstaan uitlopers waaruit nieuwe bomen groeien. Tegen de tijd dat uw hekwerk aan vervanging toe is (15-20 jaar), staat er weer een mooie, nieuwe grote boom. Hoe duurzaam wil je het hebben!

Uitgebreid assortiment

Frans schapenhek is verkrijgbaar in verschillende hoogtematen; 50, 80, 100, 120, 150, 175 en 200 cm. Bovendien zijn al deze hoogtematen verkrijgbaar in vijf verschillende latafstanden: 2, 4, 6, 8 en 10 cm. Bent u gesteld op uw privacy, wilt u uw vijver afschermen voor uw kleinkinderen of wilt u uw tuin omheinen, maar nog wel van het uitzicht kunnen genieten? Er is altijd een schapenhek dat past bij uw wensen en situatie!

Schapenhek is makkelijk te plaatsen

Je hoeft geen handige Harry te zijn om zelf een schapenhek te plaatsen. Het hekwerk wordt vastgeschroefd op kastanjehouten palen en kan vervolgens met een spa opgespannen worden. De hekwerken kunnen gemakkelijk gekoppeld worden en gaat er in de loop van de tijd een latje kapot? Ook geen ramp! De kwart-gekloofde latten zijn los te verkrijgen en kunnen vervangen worden. Is uw terrein ongelijk? Ook in dat geval is schapenhek van harte aan te bevelen. Door het gegalvaniseerde ijzerdraad waarin de latten gevlochten zijn, is schapenhek flexibel en volgt met gemak de contouren van het grondgebied.

Uw schapenhek compleet maken met een bijpassende poort

Frans schapenhek is uitstekend te combineren met een poort of klaphek. U kunt kiezen voor een rondhoutpoort met halfronde latten, maar u kunt ook een raamwerkpoort kiezen en daarop een restant van het hekwerk monteren. In dat laatste geval heeft u een poort die amper opvalt in het hekwerk.

Waarom schapenhek kopen bij Adéquat?

Adéquat heeft het grootste assortiment Frans Schapenhek op voorraad. Dit moderne en enthousiaste familiebedrijf beschikt over een eigen werkplaats waardoor maatwerk snel geleverd kan worden. Ook het vervoer gebeurt in eigen beheer door chauffeurs die het product goed kennen. Eventuele vragen kunnen ter plekke beantwoord worden. Met de handige rekentool op de site, berekent u eenvoudig wat u in uw geval nodig heeft.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*