Maak je tuin klaar voor de zomer

Het weer is misschien nog niet perfect, maar er is toch geen twijfel over mogelijk dat de zomer niet meer ver weg is. Wanneer je straks lekker van de lange dagen en warme zon wilt genieten, moet je jouw tuin nu gaan voorbereiden. Nu er nog steeds corona-maatregelen gelden, is werken aan de tuin (en straks relaxen in de tuin) een geweldige manier om naar buiten te gaan en wat frisse lucht te krijgen. Dit is wat je wilt doen om je tuin voor te bereiden op de zonnige maanden die komen gaan.

Geef je gazon wat liefde

Door je gazon wat liefde en aandacht te geven kun je jouw achtertuin opfleuren. Geef jouw gazon een goed, gezond kapsel zodra het weer het toelaat en verspreid wat kunstmest om het groeiproces op gang te helpen. Heb je een hekel aan grasmaaien? Probeer dan eens een robot grasmaaier uit. Jij leunt lekker achterover terwijl jouw nieuwe Robomow grasmaaier het werk doet. Het enige wat jij nog hoeft te doen, is de sproeiers aanzetten om het groeiproces een vliegende start te geven.

Verwijder dode groei van bloembedden en bloempotten

Enkele van de eerste nieuwe tekenen van leven die in je achtertuin zullen verschijnen, zijn gezwellen die opduiken in je bloembedden. Zorg ervoor dat je dode groei van vorig jaar snoeit en opruimt, zodat zonlicht de nieuwe planten die beginnen te groeien, kan bereiken!

Haal je tuinmeubilair tevoorschijn

Als je meubels in de koudere maanden in een opslagschuur hebben gestaan, is dit het moment om ze naar buiten te brengen en schoon te maken. Voordat je van het happy hour in je tuin begint te genieten, is het waarschijnlijk verstandig om die emmer en spons niet direct weg te zetten, maar een goede poetsmiddag te houden. Spuit je terras af en gebruik een oude bezem om het dek schoon te schrobben. Spoel eventuele tuinmeubelkussens af en laat ze in de zon drogen. Dit is ook een geweldige kans om je barbecue neer te zetten en schoon te maken. Nu ben je helemaal klaar voor de zomer!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*