Maak je tuin lenteklaar met deze handige tips

De heerlijke lentedagen staan weer voor de deur en dat betekent voor velen ook heerlijke avondjes in de tuin doorbrengen. Maar na deze heftige winter is het hoog tijd om de tuin eens goed onder handen te nemen. Begint het tuinieren al te kriebelen? Met deze handige tips maak jij jouw tuin (en terras) helemaal klaar voor een nieuw voorjaarsseizoen

Gezellig sfeer creëren in je tuin

Het voorjaarsseizoen betekent lekker zonnen in de tuin, vaak buiten eten en tot in de late uurtjes lekker kletsen of een spelletje spelen. Dan wil je natuurlijk wel dat je tuin of terras er gezellig uitziet. Zo kun je niet alleen sfeer creëren met leuke tuinmeubelen en planten, maar verlichting doet natuurlijk ook een hoop. Je kunt gezellig wat kaarsen aanzetten voor een romantische setting, maar dan wordt het misschien wel wat lastiger om de kaarten goed te kunnen zien. Met verlichting veranda daarentegen, kun je jouw veranda of terras op een goede manier verlichten, zodat je ook ‘s avonds gezellig kunt kaarten of een bordspel kunt spelen.    

Je tuin snoeien en onkruid verwijderen

Heb jij jouw tuin volstaan met rozen en hortensia’s? Dan is maart de ideale maand om al je rozen en hortensia’s te snoeien, omdat je hiermee de nieuwe groei bevordert. Zitten er takken tussen die ouder zijn dan drie jaar? En zie je ook een aantal verzwakte takken? Snoei deze dan tot op de bodem terug, maar let er daarbij wel op dat niet alle takken gesnoeid worden. Daarnaast zal onkruid door het lentezonnetje weer gaan groeien. Je kunt dit voor zijn door bijvoorbeeld een anti-worteldoek te gebruiken onder de bestrating. Daarnaast kun je met sterk groeiende bodembedekkers en dichte beplanting onkruid voorkomen, omdat de benodigde ruimte en het licht ontnomen wordt.    

Tijd voor gezellige plantjes en kleuren

Een mooie tuin vol met groene planten zit er natuurlijk onwijs mooi uit, maar met voorjaarsbloemen met vrolijke kleuren geef je pas echt een gezellige touch aan jouw tuin. En wat zijn dan de ideale voorjaarsbloemen? Voornamelijk tulpen, narcissen en viooltjes. Wil je toch liever bollen planten? Voor het mooie had je dit eigenlijk in het najaar moeten doen. Je kunt nog steeds planten bollen, maar houdt er dan rekening mee dat deze wel wat later zullen uitkomen. 

Vergeet je tuin niet te onderhouden

Als je tuin helemaal klaar is voor het nieuwe voorjaarsseizoen, is het natuurlijk wel belangrijk om je tuin te blijven onderhouden. Zo moet je af en toe het gras maaien, zul je hier en daar toch misschien wel eens onkruid moeten weghalen en andere klusjes waar je eigenlijk niet veel zin in hebt, zoals bijvoorbeeld de schutting opnieuw in de olie zetten of de tuintegels eens goed onderhanden nemen. Het doet uiteindelijk heel veel met de sfeer in jouw tuin. 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*