Maak uw tuin winterklaar!

De winter staat weer voor de deur en dat betekent dat de tuin weer winterklaar gemaakt moet worden! Goed voorbereid de winter in gaan, zodat je in het voorjaar weer volop van je tuin kunt genieten? Onderstaande tips helpen je op weg:

  1. Zo groen als gras

Gras moet je normaal gesproken regelmatig maaien om het mooi te houden. Het is belangrijk om dit te doen tot ongeveer eind oktober. In de winter is het goed om het gras wat langer te houden dan normaal, denk hierbij aan ongeveer 4 centimeter. Daarnaast is het van belang dat je in de herfst/winter af en toe de gevallen bladeren van het gras verwijdert. Dit zorgt ervoor dat het gras voldoende licht blijft krijgen en voldoende kan blijven ademen. Tot slot kun je het gras voeden. Je kunt het gras later in het jaar een mestbeurt geven, om te zorgen dat je in het voorjaar weer over gezond en groen gras beschikt.

  1. Planten beschermen tegen vorst

Zolang de temperatuur in Nederland boven de 0 graden is, is er niks aan de hand. Echter, wanneer de temperatuur hieronder zakt en we te maken krijgen met vorst is het belangrijk om je planten goed te beschermen. Om in het voorjaar nog van je planten te kunnen genieten moet je ze goed beschermen tegen vorst. Dit kun je bijvoorbeeld doen door zet in te pakken. Je kunt je planten bijvoorbeeld inpakken met stokken en jute. Daartussen kun je bijvoorbeeld wat stro en droge bladeren stoppen.

  1. Vogelhuisjes

Niet alleen zorgen voor je tuin, maar ook voor de vogeltjes? Vogels zijn in de winter vaak op zoek naar eten, een veilige plek en beschutting. Door bijvoorbeeld een vogelhuisje, vetbollen, een slinger met pinda’s of andere zaden in je tuin op te hangen help je vogels de winter door.

  1. Vissen

Heb je een vijver in je tuin met bijvoorbeeld koi? Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de behoeften en eigenschappen van je vissen. Zo bestaan er verschillende soorten koivoer geschikt voor de winterperiode. Onder andere het merk Takazumi heeft verschillende producten geschikt voor de winter. Zorg ervoor dat je van de zomer weer heerlijk kunt genieten van je vijver door je goed in te lezen.

  1. Snoeien van je planten en bomen

Wanneer moeten je planten of bomen gesnoeid worden? Wij begrijpen dat je dit soms lastig vindt. Wanneer een plant of boom gesnoeid moet worden verschilt namelijk ook per soort. Maak gebruik van een snoeikalender, zo ben je altijd op de hoogte van de juiste momenten om te snoeien.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*