Manieren om te verduurzamen

Nederland is al een heel dichtbevolkt land. Op hoeveel m2 woon jij? Dat is waarschijnlijk niets in vergelijking tot jouw ecologische voetafdruk. Die is voor een gemiddelde Nederlanders namelijk 4,4 hectare. Het is belangrijk dat we verduurzamen en onze voetafdruk verkleinen. Als iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt, kunnen we het milieu sparen. Hieronder staan 4 manieren om te verduurzamen. 

Isoleren 

Nieuwbouwhuizen zijn standaard al goed geïsoleerd, daar hoeft dus niets meer aan gedaan te worden. Maar als je in een redelijk oud huis woont is het toch goed om te kijken naar isolatie. Als je huis de warmte niet vasthoudt is dit erg zonde. Elke gestookte kuub gas is er namelijk één te veel. Helaas kunnen we niet abrupt gasvrij zijn. We willen natuurlijk niet bevriezen. Maar zorg er dan wel voor dat elke druppel gas zo efficiënt mogelijk gebruikt wordt. 

Investeren in zonnepanelen 

Zonnepanelen zijn na het aanbrengen van isolatie de meest gebruikelijke optie om te verduurzamen. Het is een redelijke investering, met een terugverdientijd van 5 tot 7 jaar. Maar daarna zal je jaarlijks veel op je stroomrekening besparen. Dus als jij een koophuis hebt en een investering kan maken, raad ik aan om een gepersonaliseerd aanbod voor Greenchoice zonnepanelen op te vragen. Naast de immense hoeveelheid stroomkosten je in totaal bespaard, mag je ook trots op jezelf zijn aangezien je de ecologische voetafdruk van jouw huishouden drastisch hebt verminderd.  

Overstappen naar een groene leverancier 

Bij welke leverancier je zit heeft wel degelijk impact op het milieu, zelfs al neem je nog stroom en gas af. Wanneer je namelijk energie afneemt van een groene leverancier zoals Greenchoice, weet je dat het geld wordt geïnvesteerd in de verduurzaming. Dit in tegenstelling tot andere leveranciers, waarbij de winst allemaal in zakken van grote bazen verdwijnt. Help het milieu door over te stappen naar een groene leverancier!  

Minder verbruiken 

Weet waar je energie naartoe gaat! Alleen met dit inzicht kan je gericht focussen op het besparen van energie door minder te gebruiken. In het artikel ‘Dit bent je kwijt aan gas en licht voor de tuin‘, worden alle energiekosten voor een tuin geschetst. Breng dit in kaart voor heel je huis en stel richtlijnen op voor jezelf om minder energie te verbruiken.  

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*