Met een terrasoverkapping geniet je langer van het buitenleven

Het buitenleven brengt veel mensen plezier. Er is toch ook niks fijner dan op een lekker zonnig dagje in de tuin de rust pakken met een boek of een lekker drankje? Helaas is het weer in Nederland erg wisselvallig en kunnen dit soort plannen nog wel eens in het water vallen. ‘s Ochtends is het prachtig weer en kijk jij uit naar de middag, als de kinderen naar school zijn en jij lekker in de tuin kunt gaan zitten. Maar dan begint het plots te regenen! Om dit soort teleurstellingen in de toekomst te voorkomen, vertellen we je in dit artikel over de voordelen van een houten terrasoverkapping.

Waarom een terrasoverkapping?

Het weer doet in Nederland nooit wat de bewoners willen. Plan je na een week heerlijk weer een barbecue, dan gaat het op die dag natuurlijk regenen. Soms gebeurt het tegenovergestelde en voel je je huid na nog maar een paar minuten in de zon al verbranden. Daarbij lijkt het wel alsof de zomer altijd te kort is. Je raakt net aan het buitenleven gewend, en dan is het alweer tijd om een winter lang naar binnen terug te emigreren. Herken jij dit soort problemen? Denk er dan eens aan om een terrasoverkapping van hout te laten plaatsen. Dit soort overkappingen beschermen je tegen de regen op een anders aangename dag, en tegen de zon als deze bijzonder fel is. Door ook een open haard of terrasverwarming te laten plaatsen geniet je langer van het buitenleven. Begint de herfst al door te zetten of laat de zomer nog even op zich wachten? Dan zit jij toch comfortabel en warm.

Duurzaam buiten zitten met een houten terrasoverkapping

Hout heeft in vergelijking met andere bouwmaterialen een lage CO2-voetafdruk. Daarbij is hout duurzaam. Dit geldt al helemaal voor Douglashout, een houtsoort waarvan terrasoverkappingen gemaakt kunnen worden. Douglashout is een sterke houtsoort met duurzaamheidsklasse drie. Deze duurzaamheidsklasse houdt in dat het Douglashout eventueel onbewerkt in de tuin kan worden toegepast. Het hoeft niet snel vervangen te worden. Zo geniet je jaren van een houten terrasoverkapping.

Zin in de zon

Natuurlijk wil je van de zon kunnen genieten als deze schijnt. Daarom is het slim om voor een terrasoverkapping met lichtstraat te kiezen. Een lichtstraat is een raam in een dak of overkapping waardoor daglicht naar binnen schijnt. Het laten plaatsen van een lichtstraat in een terrasoverkapping heeft veel voordelen:

  • Een lichtstraat geeft je terrasoverkapping een chique uitstraling;
  • Daglicht reikt ook onder de overkapping;
  • Het daglicht bereikt eventueel ook de ramen naar binnen toe, waardoor het ook binnen niet te donker is.

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij een speciaalzaak. Bij een specialist in terrasoverkappingen ben je altijd welkom in de showroom, waar je kunt ervaren hoe een terrasoverkapping er in de praktijk uit ziet. Zo maak je een goed geïnformeerde keuze over jouw tuin of terras.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*