Minimalistische decoratie voor je tuin

De inrichting van je tuin is, net als de inrichting van je woning, heel persoonlijk. Wanneer je kijkt naar de ‘gemiddelde’ tuin zie je een aantal meubelen staan, zoals een aantal stoelen met een tafel of wellicht wel een complete loungeset. Verder is de tuin vaak aangekleed met verschillende bloemen en planten. Maar wat als je helemaal niet zo’n fan bent van een complete aankleding van je tuin? Dan is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor minimalistische decoratie.

Ruim eens flink op

Ben je een groot liefhebber van de ‘cleane’ look? Dan is het eigenlijk altijd noodzaak om de losse dingen in je tuin tot een minimum te beperken. Ruim daarom eens grondig op. Wat gebruik je nog? Wat kan er eigenlijk weg? Haal ook losse struiken en onkruid weg, hierdoor oogt je tuin gelijk al een stuk strakker en schoner. Wil je toch nog wat accessoires in je tuin plaatsen? Gebruik dan twee grote elementen (zoals beelden) en twee kleinere elementen in dezelfde tint.

Een centraal punt

In aanvulling op bovenstaande: wanneer je de tuin hebt opgeruimd kun je in je tuin ook de focus leggen op één punt. Dit doe je bijvoorbeeld door middel van een prieel, vlaggenwimpel of vijver midden in de tuin aan te brengen. Maak hierbij ook optimaal gebruik van de ruimte. Kan je in dit geval ook de hoogte in? Plaats dan bijvoorbeeld een verticaal tuintje tegen de wand van je prieel. Voor de rest laat je het geheel rustig voor het oog door middel van een net gemaaid grasveld of schone tegels.

Supersnelle make-over

Om je tuin een nieuwe look te geven, hoef je niet gelijk bakken met geld uit te geven. Je kan natuurlijk ook werken met wat je al hebt. Staat die ene boom na het opruimen van je tuin er een beetje treurig bij? Ga op zolder op zoek naar een streng lichtjes en hang deze in de boom. Zo is deze boom binnen no time het stralende middelpunt van je tuin. Of breng een leuk detail aan en bevestig fotolijstjes aan de stam. Er zijn nog veel meer leuke ideeën te vinden. Maar onthoud dat je het geheel voor een minimalistische look rustig voor het oog houdt.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*