Oog voor detail bij het ontwerpen van tuinen

De zomer zit weer in ieders bol, waardoor we massaal van huismus in buitenlevensgenieter transformeren. Zo blijkt de buurman groene vingers te hebben en allemaal nieuwe bloemetjes te planten, terwijl een vriendin alle tuinmeubels opnieuw in de beits zet om een schitterende zomer tegemoet te gaan. Jij raakt daardoor ook gemotiveerd om de tuin weer eens onder handen te nemen, aangezien het onderhoud erg achterstallig is geraakt. Echter, wordt het niet eens tijd dat het buiteninterieur op de schop gaat? In dit artikel lees je diverse tips om je tuin geheel naar eigen wens opnieuw te ontwerpen en in te richten.

Keuzes maken is moeilijk, maar noodzakelijk

Over het tuinontwerp hebben de meesten vaak allerlei grootse ideeën, die geregeld te ambitieus zijn in verhouding tot de beschikbare oppervlakte en ruimte. Om die reden is het van belang om keuzes te maken over de planten en/of bloemen die je graag wil (laten) planten, het materiaal waarvan het pad gemaakt zal worden en de tuinaccessoires die je wil (laten) aanbrengen. Hoewel dit vaak geen eenvoudige beslissingen zijn en het zeker moeilijk kan zijn om een bepaald idee los te laten, zal het bijdragen aan een authentieke uitstraling van de tuin.

Heb oog voor detail

Wanneer je de tuin opnieuw in gaat richten, zal je niet alleen aandacht moeten besteden aan grote elementen, zoals het looppad of een boom, maar ook aan details, zoals bloemetjes en een vogelhuisje. Kortom, oog voor detail is van groot belang bij het ontwerpen van je tuin. Echter, je moet dan wel scherp kunnen kijken. Vergeet dus vooral niet om je comfortabele daglenzen in te doen op de dag dat je me de ontwerpplannen aan de slag gaat. Heb je geen lenzen meer liggen? Draag dan een bril, indien mogelijk, of verplaatst de afspraak om scherp en kritisch te kunnen zijn bij het bedenken en opstellen van de plannen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*