Op zoek naar een elektrische bladblazer

Heb je pas iemand gezien die met een bladblazer aan het werk was en lijkt dit jou ook een handig apparaat om je tuin te ontdoen van gevallen bladeren en snoeiafval? 

Dan is het belangrijk dat je van tevoren goed bedenkt wat voor bladblazer je wilt hebben en bekijkt wat de voor- en nadelen van verschillende soorten zijn. We helpen je hierbij natuurlijk graag een handje. 

Waar koop je een bladblazer?

Een bladblazer kun je bij veel winkels kopen. Denk aan een doe-het-zelfzaak, bouwmarkt of tuincentrum. Je kunt ervoor bij een fysieke winkel terecht maar ook online is het aanbod groot te noemen.

Nadeel daarvan is dat je het apparaat niet eerst in het echt kunt zien, maar het wel snel in huis hebt zonder dat je daarvoor zelf de deur uit moet. Er staat altijd veel informatie bij elk model zodat je er veel over te weten komt. 

Waarmee houd je rekening als je een bladblazer koopt?

Het is erg belangrijk om bij de keuze van een bladblazer rekening te houden met de volgende factoren.

  • Kijk altijd eerst naar de verschillende soorten. Zo zijn er bladblazers die op benzine werken, een accu hebben of elektrisch zijn.
  • Kijk goed wat voor tuin en oppervlak je ermee schoon wilt blazen.
  • Bepaal je budget zodat je weet wat je kunt spenderen aan een bladblazer.
  • Kijk goed welke functies je belangrijk vindt om te hebben. Zo zijn er namelijk ook bladblazers die kunnen zuigen of takken en bladeren kunnen versnipperen.
  • Ben je fan van tuingereedschap van een bepaald merk? Kijk dan of je ook een geschikte bladblazer daarvan vinden kunt.

Een elektrische bladblazer kopen

Gaat je voorkeur uit naar een elektrische bladblazer? Dan is dat zeker geen gekke keuze want we weten wat de voordelen daarvan zijn. Zo zijn dit soort blazers krachtig en betaal je er niet de hoogst mogelijke prijs voor. Een elektrische bladblazer is daarnaast zonder onderbrekingen te gebruiken omdat er altijd stroom is als je de stekker eenmaal in  het stopcontact steekt. 

Dat is dan ook meteen een nadeel van deze bladblazer: je hebt er wel altijd een stopcontact in de buurt voor nodig of je moet een verlengkabel gebruiken. Wanneer je een heel grote tuin hebt of het snoer niet lang genoeg is, kan dat wel lastig worden. 

Wat als je voor een bepaald merk gaat

Misschien heb je wel veel tuingereedschap in huis van een bepaald merk. Zolang je dat goed bevalt, is daar uiteraard niks mis mee. Zo kun je in het geval van een bladblazer ook kiezen voor een Stihl bladblazer elektrisch. Dit merk produceert veel tuingereedschap waaronder dus bladblazers. Ook hierin is het aanbod groot en gevarieerd en het zijn goede producten. 

We adviseren je daarom zeker om eens in het assortiment van dit merk te kijken. De prijzen lopen uiteen zodat er voor ieder budget wel een goede elektrische bladblazer te vinden is. We raden je zeker aan er eentje te kopen want je gaat er veel plezier van hebben. 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*