Redenen om je parasol in te vervangen voor een schaduwdoek

Schaduwdoeken zijn tegenwoordig helemaal hip en logisch als je de voordelen van zo’n doek bekijkt. Een parasol is nog altijd erg handig voor op plekken waar je geen schaduwdoek kunt bevestigen bijvoorbeeld op het strand. Echter is een schaduwdoek op vele fronten veel gemakkelijker. In dit artikel geven wij verschillende redenen om je oude parasol te vervangen voor een schaduwdoek.

Compact

Misschien wel het onhandigste van een parasol is de zware voet die er vaak bij zit. Zo’n zware parasolvoet neem je niet gemakkelijk mee ergens naar toe en verplaats je ook niet snel. Een schaduwdoek is daarentegen een stuk compacter. Sterker nog, je vouwt het doek op en je neemt het compact mee in je rugzak. Ook als je in de winter geen schaduwdoek of parasol in de tuin wilt hebben scheelt dit weer ruimte in de schuur. Een parasol met voet neemt namelijk behoorlijk wat ruimte in beslag.

Waterdicht

Schaduwdoeken zijn ook waterdicht verkrijgbaar. Zo beschermt het doek niet alleen tegen de zon maar ook tegen regen om het moment dat het weer omslaat. Ideaal voor als je een schaduwdoek boven je terras hebt gespannen en er ineens een regenbui over komt.

Verschillende maten

Parasols zijn alleen in verschillende maten ronde vormen verkrijgbaar. Terwijl schaduwdoeken in vrijwel iedere vorm en maat verkrijgbaar is. Zo kan je voor iedere plek wel een schaduwdoek vinden dat perfect past. Daarnaast zijn er online ook veel aanbieders van schaduwdoeken op maat. De beste op dit gebied is Schaduwdoekkeuze.nl.

Bescherming

Naast het extra comfort van schaduw beschermt een schaduw ook tegen UV-straling. Zeker als je een doek gebruikt om schaduw te creëren voor je kinderen is het fijn als het doek ook bescherming biedt tegen Uv-straling.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*