Tips voor een groen dak

Veel mensen zijn de laatste tijd geïnteresseerd in een groen dak. Dit komt vooral door de vele voordelen die een groen dak met zich meebrengt. Maar waar moet je op letten bij de aanschaf van een groen dak. En hoe zorg je ervoor dat je het juiste dak aanschaft. In deze blog ga ik je een paar tips geven over de voordelen van een groen dak en waar je op moet letten bij de aanschaf van het groene dak.

Tip 1: Kan je een zwaar dak aan?

Een groen dak is over het algemeen niet zo zwaar, maar het kan wel heel zwaar worden. Dit kan komen doordat het dak water in zich opneemt. Je moet dus rekening houden met de stabiliteit van je woning/schuur. Je wilt immers niet dat het dak na een paar jaar het groene dak niet meer aan kan.  

Tip 2: Is je dak geschikt?

Je moet er natuurlijk wel voor zorgen dat jouw dak beschikt over de juiste kwaliteit. Zodat het dak een groen dak kan dragen. Als je daarom gaat beginnen met een nieuwe woning bouwen, geef dan gelijk aan dat je een groen dak wilt. Bij de bouw van de woning kan er dan gelijk rekening mee worden gehouden. Als je geen nieuwbouw hebt, zorg er dan voor dat je dak wordt beoordeeld door een bouwtechnicus. Niet alle daken zijn namelijk geschikt voor een groen dak.

De ligging van het dak is natuurlijk ook heel belangrijk voor de groei van het groene dak. Een groen dak moet namelijk beschikken over voldoende licht overdag. Als je vragen hebt over je huidige dak, kan je altijd contact opnemen met experts. 

Voordelen van een groen dak

Welke voordelen hebben groene daken precies? En hoe zorg je ervoor dat deze voordelen goed tot hun recht komen? Nou planten zijn er niet alleen om mooi te zijn, maar ze hebben ook heel veel voordelen. Zoals bijvoorbeeld het omzetten van koolzuur naar zuurstof. Hierdoor kunnen de groene daken helpen met het verbeteren van de luchtkwaliteit.


Ook is een groen dak erg handig voor het behoud van bepaalde insecten. Dit is misschien niet iets wat je gelijk als positief ervaart, maar insecten zijn erg goed voor je tuin. Ze zorgen er namelijk voor dat je tuin optimaal kan groeien.


Wat ook een mooi voordeel is van een groen dak is de levensduur. Een groen dak dat goed onderhouden is, kan wel 30 jaar meegaan. Dit betekent dat je een hele lange tijd kan genieten van hetzelfde dak.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*