Tips voor het aanschaffen van een wimpel

Veel mensen denken dat er niet meer te koop is dan de oranje wimpel die gevoerd wordt bij de Nederlandse vlag. Maar er is veel meer. In deze blog een opsomming van wat er zoals te verkrijgen is, met een stukje geschiedenis van het vlaggen. Tevens, mocht je overgaan op een wimpel kopen, nog een adres waar ze een heel assortiment en alle denkbare toebehoren hebben.

Nationale wimpels

Als er wel iets een lange geschiedenis heeft dan zijn het vlaggen en vaandels. Over het algemeen is het vandaag nog de herkenning van een land, en de overige vlaggen hangen bij een bedrijf. Echter vroeger gaf de vlag aan welke stam het was, en later welk gewest. Toen was het meer de vlag van de adel zelf. Vooral in de late Middeleeuwen waren er veel vlaggen en vaandels te zien. De republiek Nederland was anders dan nu. Maar toen Nederland een koninkrijk werd, hadden we nog niet gelijk het rood wit blauw zoals we dat nu kennen. In Nederland ben je aardig vrij met de vlag; je mag het tussen zonsopgang en zonsondergang buiten hangen wanneer je wil. En als er iemand van de koninklijke familie jarig is, mag je daar nog een oranje wimpel bijhangen ook.

Provinciale wimpel

Nederland heeft prachtige provincie vlaggen. Echter de vlaggen worden niet overal gevoerd, en dat is best zonde. Soms kennen de mensen hun eigen provincievlag niet eens. Wat maar heel weinig mensen weten, is dat er prachtige provincie wimpels zijn. Het is een schitterend zicht als zo’n sliert naast de nationale of provinciale vlag hangt. Voor een wimpel kopen ben je daar bij het goede adres. Deze zijn van goede kwaliteit, en sommigen kosten maar twintig euro. En nogmaals; in Nederland zijn we aardig vrij met vlaggen. Tussen zonsopgang en zonsondergang kun je zoiets tezamen met de nationale of provinciale vlag, of de vlag van de gemeente, buiten hangen.

Bij Vlaggen Unie kun je voor veel meer terecht dan enkel een wimpel kopen. Zo hebben zij een groot assortiment vlaggenstokken. Voordelig zijn de houten en aluminium vlaggenstokken, ongelooflijk sterk de polyester exemplaren, en zeer opvallend vlaggenstokken met verlichting. En dan nog de baniermast en extreem grote vlaggenmasten die je voor je bedrijf kan plaatsen. Je kun er terecht om beachflags te laten ontwerpen en bedrukken, en beachflags zitten dan aan een gebogen vlaggenstok. Naast beachflags zijn er veel mogelijkheden om een vlag te laten ontwerpen en bedrukken. Bijvoorbeeld een spandoek voor aan een bouwhek, spandoek met een frame, en een banier voor aan een lantaarnpaal. Voordelig is ‘de vlag aan huis set’ met zo’n potje voor aan de muur waar je de vlaggenstok in kan steken, een witte vlaggenstok met oranje kloot, onze nationale driekleur, en natuurlijk die oranje sliert voor als er iemand van de koninklijke familie jarig is. En dat is weer leuk om dat weer uit te breiden met een provinciale vlag, en de provinciale wimpel. Daar zijn ook de adresgegevens, en zo zou je eventueel het bedrijf in Drachten kunnen bezoeken.

Hopelijk komt het vlaggen weer terug op. Vroeger zag je het meer in de straten dan nu, het is jammer dat door de jaren het vlaggen minder aan het worden is. Nu tegen een scherpe prijs prima producten te leveren zijn; hopelijk komt dan de oude glorie weer terug. En zien we bijvoorbeeld op koningsdag en bevrijdingsdag weer aan ieder huis, en niet zomaar aan een enkel huis, onze Nederlandse vlag buiten hangen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*