Tips voor het creëren van een achtertuinoase deze zomer

De zomer is eindelijk aangebroken! Van barbecueën en dineren in de buitenlucht tot buitenspellen en feestjes bij het zwembad, de warme temperaturen betekenen dat het tijd is om de tuin op orde te krijgen. Wil je leren hoe je een oase in de achtertuin kunt creëren waar je graag je dagen (en nachten) doorbrengt? Lees dan verder!

Elimineer (of beheers) eventuele insecten problemen

Van vliegende insecten tot griezelige kruipers, insecten kunnen echt een domper op je achtertuinplannen zetten. Hoewel het onmogelijk is om insecten volledig uit een achtertuin of terras te verwijderen, moet het beheersen ervan perfect mogelijk zijn. Door citronella kaarsen neer te zetten kun je muggen verjagen. Bovendien moet het elimineren van stilstaand water voorkomen dat insecten zich voortplanten. Als laatste wil je ook zorgen voor een goede hordeur, zodat je insecten in huis voorkomt.

Zet een comfortabel, loungeachtig meubelstuk neer

Loungen in de achtertuin tijdens de luie zomerdagen kan het beste in een hangmat, lounge set, bed voor buiten of weerbestendige schommel. Wees dus niet bang om een meubelstuk toe te voegen dat speciaal gemaakt is om te relaxen in je buitenruimte. Het is immers altijd een goed idee om het comfort van je achtertuin te maximaliseren.

Voeg ten minste één leuke functie toe

Wil je jouw achtertuin echt aangenaam en comfortabel maken? Zorg ervoor dat je ten minste één leuke functie aan de tuin toevoegt. Denk aan een bubbelbad, een speelset voor de kinderen, een speelhoek (met bijvoorbeeld jeu de boules) of een vuurplaats om S’mores te roosteren. Door een van deze leuke accenten aan de achtertuin toe te voegen, voelt het als je eigen persoonlijke oase in de achtertuin.

Focus op privacy

Het geheim van een echt ontspannende achtertuin is privacy. Van hoge schuttingen tot grote plantenbakken, er zijn tal van manieren om privacy toe te voegen aan je achtertuin of terras.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*