Tips voor het leggen van graszoden

Graszoden zijn de laatste jaren razend populair. Als mensen een nieuw gazon willen aanleggen wordt er dan ook bijna altijd gekozen voor het leggen van graszoden. Na het leggen heb je direct een mooi groen gazon. Ben je van plan om ook graszoden te leggen? Lees onze tips voor het leggen van graszoden in je tuin. Met deze tips kan iedereen een prachtig gazon aanleggen.

Graszoden leggen; wanneer?

Eigenlijk kunnen graszoden bijna altijd gelegd worden. Alleen bij vorst, sneeuw en een hele vochtige grond is het afgeraden om graszoden te leggen. Een goede ondergrond is dus nodig als je een groen gazon wilt aanleggen. Is de grond niet bevroren en is er over een paar dagen vorst op komst? Dan is dat niet zo’n probleem, want graszoden zijn na het leggen bestand tegen vorst en sneeuw. Echter is er wel warmer weer nodig om de wortels te laten doorgroeien. De beste periode in het jaar om graszoden te leggen is in het voorjaar de maanden april en mei. In het najaar zijn augustus en september de meest ideale maanden voor het leggen van graszoden.

Zelf leggen of laten leggen?

Het leggen van graszoden is erg gemakkelijk. Echter kan dit een stuk lastiger worden bij veel rondingen of obstakels in de tuin. Ook is het een relatief zwaar karwei. Als je zelf een beetje handig bent dan kan je dit prima zelf doen, maar een hovenier inschakelen om dit werk uit te besteden kan natuurlijk ook. 

Aandachtspunten bij graszoden leggen

Als je overtuigd bent van het leggen van graszoden dan is het belangrijk om met een aantal punten rekening te houden. Hieronder hebben wij deze aandachtspunten op een rijtje gezet.

  • Direct na levering moeten graszoden gelegd worden. Als dit niet gebeurd dan kan er broei ontstaan. Wat erg slecht is voor de gezondheid van de graszoden. Als de graszoden niet direct gelegd kunnen worden is het belangrijk om ze op een verhard terrein uit te rollen en vochtig te houden.
  • Als de grasrollen nog niet zijn uitgerold dan mogen ze nooit in de zon liggen.
  • Zorg voor een bewerkte en egale ondergrond voordat je de graszoden gaat leggen.
  • Bestel verse graszoden bij Kuypers graszoden. Deze webshop staat bekend om de hoge kwaliteit graszoden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*