Tips voor televisie kijken in de tuin

Het wordt weer heerlijk zomers weer en dat betekent dat we het liefst zoveel mogelijk buiten willen doen: eten, een boek lezen, sporten en het liefst ook televisie kijken. Je kunt natuurlijk niet zomaar een televisie buiten neerzetten. Niet iedere televisie kan bijvoorbeeld tegen de weersomstandigheden en je moet ook nadenken over de juiste aansluitingen. In deze blog lees je meerdere tips voor een televisie in de tuin.

Een goede overkapping

De plek waar de tv komt te staan, is allereerst erg belangrijk. Het is het beste als je een televisie onder een waterdichte overkapping zet. Dat zorgt ervoor dat de televisie zo weinig mogelijk mee zal krijgen van de weersomstandigheden. Houdt daarbij rekening met de wind. Als het hard waait, kan de regen alsnog onder een overkapping terecht komen. Plaats de televisie dus ver genoeg onder de overkapping. Het kan stortregenen, maar jouw televisie zal niet nat worden.

De juiste aansluitingen

Om uiteindelijk televisie te kunnen kijken, moet deze natuurlijk de juiste aansluitingen hebben. Allereerst moet hij op een goede plek kunnen staan. Zorg dus voor een ophangbeugel, een kastje of een onderstel waar het aan bevestigd kan worden of op kan staan. Natuurlijk moet je ook een stroompunt en bekabeling hebben. Zonder kan je alsnog geen televisie kijken. Zorg ervoor dat dit goed en veilig naar de televisie leidt en is aangesloten, waarbij het tegen alle weersomstandigheden kan. 

De juiste televisie

Er zijn meerdere opties voor het kiezen van de juiste televisie. Wanneer de televisie een vaste plek krijgt en dus blijft hangen op het moment dat je hem niet gebruikt, is het belangrijk dat hij tegen alle weersomstandigheden kan. Ook wanneer je hem onder een afdakje plaatst, is het verstandig dat hij waterdicht is. De luchtvochtigheid zal namelijk alsnog hoog zijn en mogelijk komt er door de invloed van de wind, alsnog water op het toestel. Je wilt dan niet dat hij kapot gaat. 

Ook moet de televisie tegen fel zonlicht kunnen. Wanneer de zon reflecteert in het scherm, kan je alsnog geen tv kijken. Een QLED tv staat erom bekend dat het weinig reflecteert.

Wil je de televisie wel naar binnen verplaatsen op het moment dat je hem niet gebruikt? Dan moet je daar ook rekening mee houden. Koop bijvoorbeeld een televisiebeugel waar je de televisie eenvoudig vanaf haalt. Tegenwoordig zijn er ook televisies die een standaard hebben, zoals de Samsung Serif. Daardoor kan je hem makkelijk verplaatsen naar de plek waar je televisie wilt kijken.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*