Tuininspiratie; voor welk terras ga jij?

Aangezien de warme dagen alweer aanwezig zijn, wordt het langzamerhand tijd om eens te gaan kijken naar het terras in jouw achtertuin. Wanneer je deze nog wil veranderen, is daar nu nog tijd voor. In 2019 zijn er verschillende trends die we in deze tekst gaan belichten voor jouw tuininspiratie. Van een betonnen vloer tot een heuse gietvloer als terras.

Terras

Het terras in de achtertuin is een belangrijk gedeelte van de tuin. Naast dat je natuurlijk een mooi uitzicht wil wanneer je op het terras zit, wil je ook een fijne plek om te kunnen zitten. Omdat het in de zomer mooi weer gaat worden, wil je een plek waar je lekker kan gaan zitten zonder dat je je eventueel irriteert aan de ondergrond van het terras. Er zijn dan ook een hele hoop verschillende materialen waar je een eventuele ondergrond van kan maken.

Gietvloer

Een echte trend in 2019 is een gietvloer als terras. Zoals de naam eigenlijk al zegt, wordt deze vloer gegoten. Het is belangrijk om te weten dat dit een ingewikkelde klus is en dat dit dus altijd gedaan moet worden door een professional. Dit terras heeft als voordeel dat de vloer een geheel is. Er zitten dus geen naden in. Dat houdt ook in dat er dus geen onkruid in de grond kan verschijnen. Daarnaast heeft deze vloer een luxe uitstraling.

Beton

Ook helemaal hip in 2019 is een betonnen terras. Beton geeft een modern en strak uiterlijk wat mooi te combineren is met een moderne, strakke tuin. Ook kan het leuk zijn om juist contrasten op te zoeken door op het beton juist zachte materialen te gebruiken.

Grind

Wanneer je een wat lossere en minder moderne oplossing zoekt voor het terras, blijft grind ook altijd een mooie oplossing. Grind is in verschillende tinten te verkrijgen en daarom uitermate geschikt om als ondergrond te gebruiken van het terras. Ook kan grind een gezellige uitstraling hebben waardoor de tuin gelijk al een stuk gezelliger kan ogen.

Hout

Ook verschillende soorten hout kunnen goed fungeren als ondergrond voor het terras. Denk bijvoorbeeld aan composiet. Door bijvoorbeeld een terras te maken van verschillende planken, krijg je een echt veranda gevoel. Zorg voor wat leuke decoratie en zet er een leuke loungeset op en het terras is al klaar. Het kan ook leuk zijn om met verschillende soorten hout te werken.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*