Tuintrends 2019 voor een (winter) schoon buitenverblijf

Voor de meeste mensen in het tuinseizoen ten einde. De planten krimpen langzaam ineen en het onkruid groeit met volle teugen door de stenen heen. Daar werken we volgende zomer wel weer aan, horen we onszelf denken. Maar wist je dat je in de winter de tuin ook sfeervol kunt maken met kleine details, wat ervoor zorgt dat je tijdens het kopje koffie met een blij gevoel naar je tuin kunt kijken? De tuintrends voortzetten in de winter is zo gek nog niet en ik vertel je graag waarom! 

Sfeer en plezier

De zomer maakt plaats voor de herfst wat resulteert in een koude winter waar de zon na het avondeten alweer onder is. De lichten in de woonkamer geven wat sfeer, maar de tuin is vaak aardedonker. Zorg voor wat gezellige tuinverlichting. En nee, geen tuinverlichting die je elke dag overal aan moet zetten (want eerlijk is eerlijk, dit vergeten we vaak uit te zetten) maar gezellige lichtsnoeren die je tuin ook ‘s avonds een stukje gezelliger maken. Maak daarnaast plaats voor wat wintergroene beplanting en wat mooie siergrassen en ga knus de winter in! 

Overdekt plezier

Blijft het tuinmeubilair wel goed in de winter? Kunnen we dit gewoon laten staan of moeten we plaatsmaken in de schuur? Een hoop vragen die je snel kunt oplossen, wat dacht je van een overkapping in de tuin! Een tuin-overkapping heb je in verschillende materialen zoals: hout, aluminium, als serre of in de vorm van een doek wat zowel schaduw als onderdak kan geven. Dé trend om je tuin gezellig te maken met een knusse zithoek. De meubels kunnen gedurende de koude jaargetijde blijven staan, en blijven des te mooi. Reden genoeg om nieuw meubilair hiervoor uit te zoeken. Wat dacht je van een Suar boomstamtafel? Nog duurzaam ook! 

Warmte maakt gezellig

Vanuit huis af aan zijn we bekend met warme kleuren en deze warme kleuren zijn weer helemaal hot! Te denken aan de kleur van een baksteen tot okergele tinten in buitenmaterialen. Ga voor kleurrijk aardewerk en zet je winterplanten in mooie kleuren potten. Daarnaast kun je je tuinkussens hier op aanpassen en zorgen dat ze aardetinten kleuren mooi terugkomen in de tuin. Je kunt dit ook doortrekken naar je tuinafscheiding, houten vlonders of bijvoorbeeld de bestrating. Samen zijn is super belangrijk dus ga genieten in je eigen tuin, het buitenleven en elkaar. 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*