Tuintrends voor 2020

Staat er volgend jaar een tuin upgrade op de planning en bent u op zoek naar inspiratie voor het omtoveren van de tuin in een ware droomplek? Laat u dan door dit blog inspireren door de trends voor het nieuwe tuinseizoen. 

Tuintrend #1: contrasten in de tuin

In 2020 zullen we in veel nieuwe tuinontwerpen opvallende contrasten terugzien. Denk hierbij aan kleur contrasten, maar ook contrasten m.b.t. de stijl van de tuinmeubelen en gebruik van materialen. Ook het creëren van meerdere sferen in de tuin is niet langer een no go. Deel bijvoorbeeld je tuin op in diverse blokken en geef elk blok een andere tuinsfeer. Stel een landelijk terras samen en combineer dit met een strak en romantisch ‘tuinblok’. 

Tuintrend #2: de tuin eyecatcher

De tuin krijgt eenvoudig een andere look door een (nieuwe) eyecatcher te plaatsen. Denk hierbij aan het aanschaffen van een nieuwe set tuinmeubels of het vernieuwen van de huidige set. Ook het toevoegen van een kunstelement in de tuin of een fleurig bloemenperkje geeft de tuin weer een vernieuwde uitstraling.

Tuintrend #3: eigen huis en tuin

Het verkleinen van de afstand tussen huis en tuin is een trend die we steeds meer zien. Denk hierbij aan het toevoegen van een luxe veranda aan de tuin of een uitbouw, serre of tuinkamer. Deze trend maakt het mogelijk om óók in de koude wintermaanden of periodes met slecht weer optimaal te kunnen genieten van de tuin. Of wat dacht je van het plaatsen van schuifdeuren tussen de hal en de tuin? Geef de trap in de hal een traprenovatie en een likje verf passend bij de uitstraling van de tuin, zet de schuifdeuren open in de zomer en voilá nieuwe tuinvibes zijn geboren!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*