Veelvoorkomende vochtproblemen

Vochtproblemen kunnen je woning zodanig aantasten dat je grote investeringen moet doen om dit te verhelpen. Naast dat het niet mooi is en je meubels compleet kan molesteren kan het ook hartstikke ongezond zijn. Dankzij de vochtproblemen kunnen er namelijk verschillende schimmels ontstaan die niet bevorderlijk zijn voor een gezond binnenklimaat.

Vocht in huis

Vocht in het huis kan overal ontstaan. Maar het komt het meest voor in oude woningen. Maar hoe komt het hier dan terecht? Vocht in de vloer komt door optrekkend vocht, lekkages of condensatie. Vocht op de muren heeft eigenlijk dezelfde reden alleen in sommige gevallen komt het door infiltratie. En vocht op het plafond is meestal te wijten aan een lekkage of condensatie uit het dak.

Vocht in de muur

Vocht in de muur moet zo snel mogelijk worden aangepakt omdat deze vochtplekken de meeste schade kunnen veroorzaken. Dit probleem moet je daarom ook zo snel mogelijk oplossen. Vaak wordt dit opgelost met een muurinjectie. Hierdoor komt er een waterafstotende laag op de muur en verdwijnt het vocht langzaam. Muren kunnen door een expert in vochtbestrijding snel behandeld worden.

Vocht in de kelder

Wanneer u last heeft van vochtproblemen in de kelder, dan moet je deze vochtproblemen oplossen. En het liefst zo snel mogelijk. Op de duur zal je kelder vol kunnen lopen met water wanneer je de vochtproblemen niet snel genoeg aanpakt. Om vocht in de kelder op te lossen zijn er drie manieren. Bekuiping, aanbrengen van een drainage en een ventilatie systeem plaatsen. Het hangt wel van jouw kelder af welke manier het beste werkt. Daarom adviseren we je een specialist in te schakelen.

Voorkomen is beter dan genezen

Er zijn dus veel plekken waar de vochtproblemen kunnen ontstaan. Maar het belangrijkste is om deze problemen gewoon te voorkomen. Zorg er dus voor dat je huis goed geventileerd is en dat er een luchtbehandelingssysteem in je woning hangt. Hierdoor kunnen de plekken die vochtig zijn geworden in de woning sneller drogen. Het is misschien een investering maar het zal je op lange termijn heel veel geld doen besparen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*