Verrassende bronnen van inspiratie

Verrassende bronnen van inspiratie

Het ontwerpen van een tuin is een hele uitdaging en soms heb je wat goede inspiratie nodig. Bekende en populaire manieren om je te laten inspireren voor tuinontwerp is in het tuincentrum of door naar huizenprogramma’s te kijken. Maar er zijn nog veel meer leuke, creatieve manieren om je te laten inspireren. Door eropuit te trekken!

Overnacht op een camping

Een plek waar veel natuur en ontspanning te vinden is voor buitenliefhebbers, is op de camping. Waarom zou je hier geen gebruik van maken om je te laten inspireren. De ontspanning die je krijgt van het uitje kan op zich al inspirerend zijn, maar kijk zeker rond naar de tuinen op de camping. Vaak zijn deze tuinen aangelegd door professionals en is hier goed over nagedacht. Beter goed gejat dan slecht bedacht toch? Probeer bijvoorbeeld eens camping Tholen in Zeeland, als de camping zelf niet genoeg inspireert is daar veel mooie natuur te vinden in de buurt.

Bezoek kastelen

Een tuin als die van een kasteel is een vrij specifieke stijl, maar voor inspiratie hoef je niet alles te kopiëren. Kasteeltuinen zijn vaak erg indrukwekkend en zijn daardoor erg goed om inspiratie uit te halen. In sommige kastelen kun je ook overnachten of een lekker drankje afhalen om het uitje helemaal compleet te maken.

Ga langs bij een moestuin

Moestuinieren wordt ook steeds populairder. Misschien is dit wel iets voor jouw tuin. Dan is het een goed idee om dit mee te nemen in het ontwerpen van de tuin. Voor moestuin inspiratie raad ik aan om langs te gaan bij een moestuin. Misschien niet zo verrassend, maar wel erg leuk en leerzaam. Door heel Nederland zijn er moestuinen te vinden waar je groenten kunt kopen of wat lekkers kunt komen eten. Deze worden vaak gerund door erg enthousiaste mensen die jou misschien wel een rondleiding willen geven en wat willen bij brengen over moestuinieren.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*