Waar moet je op letten bij het wassen van gordijnen?

Het is natuurlijk fijn als alles schoon en lekker ruikt in het huis. Een schoon huis is natuurlijk fijn thuiskomen en je zit toch net wat fijner in de bank als er geen huishoudelijke taken op de loer liggen. Gordijnen wassen vallen dan toch onder de categorie huishoudelijke taken waar de drempel toch net iets hoger dan normaal om eraan te beginnen. Dit komt voornamelijk omdat het ook gewoon veel werk is om te doen maar ook door het feit dat niet veel mensen weten hoe dit op de juiste manier kan worden gedaan.

Mogen de gordijnen wel gewassen worden?

Het kan zo zijn dat gordijnen niet gewassen mogen worden en dat ze alleen uitgeklopt en gelucht mogen worden. Het is dan ook belangrijk dat er per gordijn wordt gekeken of het mogelijk is om ze te wassen, anders gaan ze kapot in de wasmachine! Het is daarbij ook essentieel dat de was instructies strikt worden nageleefd om fouten te voorkomen. Als de gordijnen uiteindelijk gewassen zijn dienen ze direct terug gehangen te worden om te drogen. Zo kan voorkomen worden dat er strepen in de gordijnen te zien zijn en dat ze optimaal kunnen drogen.

Onderhouden en de hoeveelheid keer wassen

Een vraag die vaak gesteld wordt is, ‘’Hoe vaak mag ik mijn gordijnen wassen?’’. Het is vanzelfsprekend dat gordijnen, net zoals kleren, niet te vaak gewassen moeten worden om vroegtijdige slijtage te voorkomen. Het beste dat kan worden gedaan is de gordijnen door het jaar heen goed te onderhouden. De gordijnen kunnen meerdere keren gestofzuigd worden om vastzittend stof en ander vuil ervan af te halen. Het gebruik van een borstel op de stofzuiger is hier heel belangrijk! Op deze manier zorg je ervoor dat alle stof meegenomen wordt met zo min mogelijk schade aan de stof. Daarnaast is het belangrijk om de gordijnen niet meer dan twee keer per jaar te wassen. Het is daarnaast nogmaals belangrijk om de gordijnen na het wassen gelijk op te hangen om ze te laten drogen. Het wassen van de gordijnen is een intensieve klus maar het geeft daarentegen wel de nodige gemoedstelling. Als de gordijnen eenmaal hangen verspreiden die een fijne schone geur door het huis heen. Gordijnen wassen is daarom zeker de moeite waard!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*