Waarom je wil maaien met een Robomow

Waarom je wil maaien met een Robomow

Grasmaaien is voor de meeste mensen niet bepaald een hobby. Het houdt je misschien bezig, maar wie een flinke tuin heeft, wil het zich waarschijnlijk gemakkelijker maken. Dat kan met een Robomow. Dit is een robotgrasmaaier van een specifiek merk, het merk dat Robomow heet. In zekere zin kun je dit vergelijken met een robotstofzuiger, maar dan voor in je tuin of op je gazon.

Wat kost een robotgrasmaaier?

Robomow heeft verschillende robotgrasmaaiers. De prijzen beginnen van zo’n € 800 en lopen op tot ruim € 3000. Een robotgrasmaaier heeft net als een robotstofzuiger maar een beperkt energiebereik voordat hij terug moet naar het laadstation. Het liefst wil je dan dat de Robomow het volledige gras heeft gehad. Een goedkopere versie zal eerder terug naar het laadstation moeten. Het is niet zo dat de duurste het langst kan maaien of een minder lange laadtijd heeft.

Geluid en maaihoogte

Sommige Robomows maken bijvoorbeeld meer geluid. Onder 60 decibel is voor een Robomow weinig geluid. Goedkopere varianten hebben een hoger geluidsniveau, maar kunnen soms wel langer door. Een ander aspect om over na te denken als je een Robomow overweegt is de maaihoogte. Hier zit een minimum en een maximum aan. Dat wil zeggen dat je moet wachten met maaien tot je gras een bepaalde hoogte is, maar ook dat je de robotgrasmaaier niet kunt gebruiken als het hoger is dan een bepaalde hoogte.

Minimale en maximale maaihoogte

Meestal is die maaihoogte tussen de 60 en 100 millimeter, dus 6 en 10 centimeter voor de maximale hoogte. De minimale maaihoogte ligt tussen de 15 en 20 millimeter of 1,5 en 2 centimeter. Met een hogere maximale maaihoogte kun je ook hoger gras maaien. Dat kan handig zijn in meer weiland achtige grassen. Behalve de Robomow zelf kun je ook nog messen of draden kopen om te vervangen wanneer deze kapot gaan of extra laadstations aanschaffen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*