Waarom kiezen voor een hardhouten vlonderplanken terras?

Heb je een vijver in de tuin of wil je graag een mooie afwerking van de jacuzzi in de tuin? Dit zijn allemaal redenen om voor hardhouten vlonderplanken te kiezen. Hardhouten vlonderplanken zijn niet alleen duurzaam, maar zorgen er ook voor dat je een natuurlijke uitstraling creëert. Er zitten veel voordelen aan de keuze voor hardhouten vlonders: ze hebben een strakke look, ze bieden comfort en daarnaast wordt een houten vlonder minder snel heet bij warm weer, in tegenstelling tot tuinbestrating.

Zo kun je zelf een vlonder maken

Er zijn verschillende manieren waarop je een vlonder kunt realiseren in de tuin. Je kunt er voor kiezen om zelf je vlonder te maken. Het is dan belangrijk om te kiezen voor hardhout vlonderplanken: deze zijn sterk en gaan lang mee. Ook zijn ze duurzaam en bieden ze een mooie, natuurlijke uitstraling. Zorg ervoor dat de planken de gewenste dikte zijn: dunne planken zijn geschikt voor minder intensief gebruik. Bij hogere belasting van het gewicht kies je voor dikke planken.

Voor het maken van een vlonder heb je niet alleen de houten vlonderplanken nodig, maar ook gereedschap zoals een waterpas, ijzeren moker, boormachine, hark, schop, stanleymes en handzaag. De vlonder maak je bij voorkeur met twee personen. Ga alleen zelf aan de slag met een vlonder wanneer je enige bouwervaring hebt. Anders kun je het beter overlaten aan een professioneel bedrijf. 

De beste planken kiezen doe je zo 

Kies voor tropisch hardhout in de keuze voor een vlonder. Onder andere Ipé, Padouk en Cumaru zijn goede keuzes. Baseer je keuze voor planken op de toepassing en het gebruik van de vlonder. Let ook op de levensduur van het hout voordat je een keuze maakt. Hardhout gaat twee keer zolang mee en is daardoor een goede keuze. Hardhouten vlonderplanken zorgen voor een goed resultaat waar je jarenlang van kunt gaan genieten!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*