Waarop letten bij een offerte voor zonnepanelen?

Offerte voor zonnepanelen? Let hierop
Je wilt zonnepanelen op je dak laten plaatsen. Hartstikke goed, maar hoe kun je dit het beste aanpakken? Als je zonnepanelen laat plaatsen, laat je dit als het goed is door een ervaren installateur doen. Belangrijk is dat je ook daadwerkelijk een goede offerte van een installateur krijgt. Maar hoe beoordeel je deze? In dit artikel vertellen wij je waar je op moet letten bij een offerte voor zonnepanelen. Lees snel verder voor meer informatie!

Zoek een bedrijf dat een goede offerte biedt
Laat je zonnepanelen plaatsen, dan moet dit goed gebeuren. En dat is waar een installateur om de hoek komt kijken. Of eigenlijk: je gaat er zelf naar op zoek. Maar hoe vind je een ervaren installateur en weet je zeker of deze goed is? Er zijn diverse aanbieders van zonnepanelen en ook de prijzen en kwaliteit verschillen. Let allereerst op het keurmerk Zonnekeur. Dit zegt veel over de kwaliteit van het installatiebedrijf. 
Ook kan het energieloket in je gemeente je in contact brengen met betrouwbare installatiebedrijven in de regio. Eventuele vragen over offertes kunnen zij ook beantwoorden. Op verbeterjehuis.nl kun je bekijken waar het energieloket zich in jouw gemeente bevindt. Ook kun je op centraalregistertechniek.nl betrouwbare installateurs in de regio vinden.

De offerte beoordelen
Wil je de offerte goed beoordelen, dan is het aan te raden om offertes bij drie verschillende bedrijven aan te vragen. Je hebt zo een mooi inzicht in de verschillen tussen prijs en kwaliteit, maar ook de garanties die er worden aangeboden. Zo zijn er installatiebedrijven die een vrijblijvend adviesgesprek met je inplannen bij jou thuis of telefonisch. Aan de hand van alle informatie die je krijgt, kun je gaan vergelijken en een juiste afweging maken.

Krijg je garantie?
Ook belangrijk om te vragen, is of je garantie krijgt op het geleverde werk en de zonnepanelen van betreffende leverancier. En zo ja, wat voor soort garantie is dit en hoe lang duurt deze garantie precies? Mocht er een technisch probleem met je zonnepanelen zijn en doet je leverancier een beroep op de fabrieksgarantie, dan moet je weten welke fabrikant dit is en of deze goed bereikbaar is in dat geval.

Enkele laatste tips
Wanneer je een offerte gaat beoordelen, is het belangrijk ook technische en praktische zaken op een rij te zetten. Denk bijvoorbeeld aan welke omvormer passend is of wie de zonnepanelen bij de netwerkbeheerder aanmeldt. Ga na wat jij belangrijk vindt. Moet het bedrijf gecertificeerd zijn? Staan alle werkzaamheden goed aangegeven op de offerte en wordt er nadien ook opgeruimd? En nogmaals: vergeet de garanties niet. Krijg je garantie op de werkzaamheden, de zonnepanelen, de omvormer en andere onderdelen? En van wie is deze garantie precies? Door dit allemaal helder in beeld te krijgen, weet je zeker dat het plaatsen van je zonnepanelen en de tijd daarna straks probleemloos verloopt.

Wij wensen je veel succes met onze tips!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*