Wat heeft corona de horeca en evenementen sector geleerd?

De corona periode heeft ons natuurlijk allemaal hard getroffen en dan vooral de horeca- en evenementensector in het specifiek. Restaurants moesten de deuren sluiten en alle feestjes mochten niet meer doorgaan waardoor in één klap alle inkomsten verdwenen. Dit dwong de sectoren tot het bedenken van originele ideeën om toch geld in het laatje te krijgen waardoor velen nog net het hoofd boven water konden houden. Restaurants gingen open voor afhaal of plaatsen stands voor de deur. Maar ook de evenementen sector heeft niet stilgezeten, concerten en festivals konden niet meer doorgaan waardoor talloze livestreams werden aangeboden. 

Uit eten werd thuis eten

Eén van de maatregelen was natuurlijk het volledig sluiten van alle horeca om minder contactmomenten te kunnen creëren tussen mensen. Een ramp natuurlijk voor horecaondernemers maar natuurlijk ook voor de normale mens die een lekker hapje wilt eten of gezellig drankjes doen met vrienden veranderde alles compleet. Maar ondanks alle tegenslagen en loze beloftes heeft de horecasector er alles aangedaan om in deze moeilijke tijd consumenten hun behoeftes op het gebied van eten en drinken zoveel mogelijk te kunnen vervullen.

Zo een beetje alle restaurants gingen werken met afhaalmaaltijden en deze ook zelf bezorgen. Het toevoegen van persoonlijkheid aan een afhaalmaaltijd is ingewikkeld maar toch werden ook hier manieren voor gevonden. Restaurants lieten massaal etiketten bedrukken om deze op verpakking te kunnen plakken, er werden persoonlijke boodschappen met het eten meegegeven en mensen konden aan de hand van video’s thuis uitgelegd krijgen wat ze nou te eten kregen.

We kunnen weer!

Na twee zomers die volledig in de soep liepen voor met name de evenementensector lijkt het erop of heel feestend Nederland deze zomer zijn stoute schoenen weer uit de kast kan halen. De festival agenda staat weer helemaal vol en nachtclubs zijn weer geopend, een voorbode voor een prachtige zomer. Ondernemers staan te poppelen en wachten met open armen op de mensenmassa’s die langs moeten komen deze zomer. Dit is ook te merken aan de hoeveelheid festivals die reclameborden maken om zo nog meer bezoekers aan te trekken. 

Het leven is een les

Naast alle narigheid van de corona periode zijn er ook nog een paar lichtpuntjes. Doordat zowel de horeca- als de evenementensector zijn deuren moesten sluiten moest er worden gezocht naar nieuwe manieren om omzet te genereren. De hierboven genoemde voorbeelden zijn slechts een klein deel van acties en ideeën die zijn bedacht tijdens de corona crisis. Nu is het aan deze sectoren om dit soort ideeën door te zetten en niet genoegen te nemen met alleen de ‘normale’ inkomsten. Het is nu namelijk de kunst om ,waar mogelijk, te combineren. Dat alles nu weer doorgaat en open is betekent natuurlijk niet dat de activiteiten die tijdens corona bedacht zijn om geld te verdienen stop moeten worden gezet. Het is aan de ondernemingen zelf om hier de juiste manier voor te vinden.

1 Reactie

  1. Interessant artikel over wat corona de horeca en evenementensector heeft geleerd! Het is inderdaad belangrijk om te reflecteren op de uitdagingen die de pandemie heeft opgeleverd en te onderzoeken hoe we kunnen leren hiervan voor de toekomst. Ik denk dat de opkomst van hybride en digitale evenementen een duidelijke les is voor evenementenbureaus over het belang van innovatie en aanpassingsvermogen. Laten we deze ervaringen gebruiken om de evenementensector nog beter en robuuster te maken voor de toekomst.

    Groetjes,
    Anne van de Veen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*