Wat is Douglas hout?

Als je de naam Douglas noem, zal het je vast niet onbekend zijn. Misschien moet je even goed nadenken over wat dat ook alweer is…. Douglas is een parfumerie. Maar weet je ook waar ik het over heb als ik het heb over douglashout? De kans is groot dat je niet bekend met dit soort hout. Dat komt doordat douglas een relatief onbekende houtsoort is in Nederland. Toch wint dit hout steeds meer populariteit. Dit hout heeft van zichzelf al een erg mooie roze-achtige, warme kleur die vergrijst onder de invloed van het weer. Dit geeft een warme sfeer, maar dit hout is ook in allerlei andere soorten kleuren verkrijgbaar.Je kunt natuurlijk ook altijd op zoek gaan naar een douglashout aanbieding en daar vervolgens de kleur hout op afstemmen. Je hebt namelijk ook geïmpregneerd hout, dat al wat donkerder van kleur is. Het ligt er dus aan wat bij jou past.

Vanwaar is dit hout afkomstig?

Het douglas hout, komt uit het Duitse zwarte woud an de Douglasspar. Hier groeien de bomen in een langzaam tempo, waardoor het hout van betere kwaliteit is. Het zou je dan waarschijnlijk ook niet verbazen dat het douglashout in Duitsland en Oostenrijk al jarenlang gebruikt wordt voor verschillende doeleinden. In Nederland wordt het hout pas sinds enkele jaren gebruikt. Dit douglas hout wordt vooral ingezet voor het maken van tuinmeubelen, houtbouw, overkappingen, schuttingen en pergola’s.

Hoe lang gaat douglas hout mee?

Een voordeel van douglas is dat dit hout erg duurzaam is. Als dit hout onbehandelt blijft, gaat douglas hout ongeveer zo’n 15 jaar mee. Behoorlijk lang dus. Daarbij is dit hout ook nog eens een mooi alternatief voor grenenhout en eikenhout. Wat douglas hout een mooi alternatief maakt, is de prachtige uitstraling, maar ook de gunstige prijs. Als je niet wilt dat douglas vergrijst, kun je het behandelen met UV-olie.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*