Wat kun je allemaal met steenstips?

Het is super leuk als je een grote tuin hebt en dat je huis er mooi uit ziet van de binnenkant, maar het is jammer als je niet hetzelfde effect kan creëren aan de binnenkant. Het inrichten van een huis kan een heel erg lastige zaak zijn, vooral met de keuze van tegenwoordig. Te veel keuze kan immers leiden tot keuzestress. Er zijn zoveel opties dat het logisch is dat je op een gegeven moment de bomen door het bos niet meer kan zien. Daarnaast is er ook zoveel leuks te vinden en er zijn verschillende manieren om je huis een aangename plek te maken. Dit doe je onder andere door je interieur, maar dan is het wel weer een goed idee om ervoor te zorgen dat de kleuren en materialen met elkaar overeenkomen. Om je van die stress af te helpen, beperkt dit artikel zich tot één aspect, namelijk: steenstips. In dit artikel lees je wat steenstrips zijn, waar je het voor kunt gebruiken en wat de voordelen hiervan zijn.

Wat zijn steenstips?

Oorspronkelijk zijn steenstrips heel erg dunne bakstenen, die met voegwerk op een vlakke ondergrond worden gelijmd. De steenstrips kun je gebruiken voor elk soort natuurlijke muur. Wat je hier mee kunt? Je kunt je muur- en/of gevel op een erg unieke en opvallende manier bekleden. Veel mensen voelen zich verbonden met de natuur, dus hoe fijn zou het fijn om een stukje natuur in huis te kunnen halen? De dikte van steenstrips verschillen in diktes. Let dus wel op welke dikte je wilt kopen en oriënteer je van tevoren goed. De dikte van zo’n strip varieert van zo’n 20 tot 50 millimeter.

Logischerwijs staan de steenstrips vooral bekend om hun luxe uiterlijk, terwijl er in vergelijking relatief weinig materiaal wordt toegepast. Het voordeel hiervan is dat het in totaal minder kost dan andere materialen, maar ook dat het minder weegt.

Welke soorten steenstrips zijn er verkrijgbaar?

Als het gaat om steenstips, zijn er niet één, maar meerdere soorten steenstips verkrijgbaar. Hieronder lees je over een aantal steenstips waar je aan kunt denken:

  • Steenstrips die zijn gezaagd van bakstenen of van betonstenen.
  • Dunne bakstenen; dit zijn keramische steenstrips die fabrieksmatig zijn vervaardigd.
  • Je hebt ook minerale steenstrips die fabrieksmatig zijn vervaardigd.
  • Kunststof steenstrips, die ook wel fabrieksmatig zijn vervaardigd.
  • Smalle gebakken ‘tegels’ die fabrieksmatig zijn vervaardigd.

Waarom kiezen voor steenstrips?

Nu is weet welke soorten steenstips er zijn, is het natuurlijk ook fijn om te weten waarom je zou kiezen voor steenstrips. Waar kun je steenstrips onder andere voor gebruiken?

  • Je kunt oude stucmuren zodanig aanpassen met steenstrips dat het uiterlijk verandert naar een uiterlijk van schoonmetselwerk.
  • Grote egale vlakken een natuurlijke sfeer geven die erg varieert.
  • Je kunt er ook voor kiezen op verschillende muurvlakken van hetzelfde uiterlijk te voorzien.
  • Als je steenstips overweegt bij een renovatie: het dient dan als een extra laag op de oude gevel, die ervoor zorgt dat de kou en vocht tegen wordt gegaan.
  • Als je kiest voor steenstrips van kunststof, dan kun je deze eventueel ook aanbrengen op glasvezelversterkte kunststof platen. Deze kun je terug vinden in onder andere de recreatie- en woningbouw.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*