Wat maakt een keramische tuintegel zo speciaal?

Wanneer je een straat, tuin, terras of tuinpad gaat aanleggen kun je uit veel verschillende buitentegels kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit een keramische tuintegel, waalformaat tuintegels, straatklinkers en nog veel meer. Een van de meest gekozen tuintegel is de keramische tuintegel. 

De tegel is milieuvriendelijk en heeft verschillende voordelen. De tegel kan tegen verschillende weersinvloeden en de tegels slijten weinig. Hierdoor kun je natuurlijk lang genieten van de tegel en hoef je dus lang geen aandacht aan de tegel te schenken. Hieronder lees je meer over de keramische tegel en andere tegels. 

De keramische tuintegel

Deze tegel wordt momenteel veel gekozen voor het leggen van een mooi terras of een voor- en achtertuin. Je kunt deze keramische tegels buiten in verschillende maten, kleuren, vormen en diktes kopen. Hierdoor zal er altijd wel iets tussen zitten dat je aandacht trekt. Daarnaast zal een keramische tuintegel ook veel andere voordelen met zich mee brengen. Hieronder lees je welke dit zijn:

 1. Er is weinig onderhoud voor nodig omdat er een speciale nabewerkings laag overheen gaat.
 2. De tegel slijt weinig en daarom zal de kleur van de steen ook mooi blijven.
 3. Door de nabewerking beschermt het de tegel tegen krassen.
 4. De tegels zijn zeer stroef.
 5. Je kunt de tegels in verschillende diktes kopen. Hoe dikker de tegel, des te langer ze mee gaan. 

De straatklinkers

Deze buitentegels worden veel gebruikt in de Nederlandse straten. Het geeft een mooi effect wanneer de klinkers of straatstenen goed gelegd zijn. Je kunt met de gebakken klinkers een straatbeeld of pad maken. Daarnaast kun je met de stenen veel verschillende patronen maken. Dit geeft ook een speciaal effect aan de tuin. Een paar voorbeelden van de patronen zijn:

 • Visgraat
 • Cirkels
 • Kronkels
 • Halfsteenverband
 • Keperverband
 • Elleboog verband

De straatklinkers zijn rechthoekige stenen waardoor het makkelijk is om hier verschillende straatverbanden in te maken. Echter is het belangrijk dat je weet waar je de stenen gaat neerleggen. Dit komt omdat niet elk straatverband bestand is tegen bijvoorbeeld auto’s of andere zware objecten. Een halfsteenverband kan bijvoorbeeld alleen bij een voor- of achtertuin gebruikt worden. Daarnaast is een keperverband weer wel geschikt voor een oprit of parkeerplaats.

Waalformaat stenen

Naast de keramische buitentegels en de straatklinkers, kun je ook kiezen voor de waalformaat stenen. Dit zijn stenen gemaakt van hoogwaardig beton en geven je tuin een mooie rustieke uitstraling. Ook deze tegels zijn in veel verschillende soorten, maten en kleuren te krijgen. Weet je niet zo goed welke tegels je het best kunt kopen? Laat je dan adviseren door een professional. Dit kun je altijd vragen aan een bestratingsbedrijf of een tegelexpert.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*