Wat moet je weten als je begint aan een nieuwe tuin?

nieuwe tuin

Bij de koop van de meeste nieuwe woningen is de tuin niet compleet. Het is vaak leeg en kaal. Je zult dus een nieuwe inrichting moeten ontwerpen en bouwen. Hoe pak je dit aan?

Begin bij het begin

Voordat je aan je tuin begint, zal je eerst een idee moeten hebben over wat je nou eigenlijk wilt bereiken. Het kost veel tijd, energie en geld, dus het is handig als je geen dubbel werk hoeft te doen. Maak eerst een plan waarin je concreet hebt wat je wilt en wat je hieraan denkt kwijt te zijn. Zo kom je niet ineens voor nare bedragen te staan en kun je gerichte keuzes en afwegingen maken tussen bepaalde elementen in je tuin. Als je meteen gaat bouwen en halverwege het geld op is, kun je spijt hebben dat je nu een tuin hebt die half heel mooi is en half leeg, dan een tuin die doorgaans mooi is.

Ook bij de kleinere aspecten is een planning van belang. Bepaalde planten hebben langer nodig om te bloeien dan anderen of bloeien juist in een ander seizoen, of misschien zorgt de schaduw van een boom die je wilt planten na een paar jaar groeien dat jouw terras compleet geen zon meer heeft. Dat soort ongemakken kunnen voorkomen worden. Dit geeft je bijgaand de mogelijkheid om meer te doen met vorm en kleur.

Tuinarchitecten

Mocht dit allemaal wat te druk klinken, kan je ook de hulp inschakelen van een tuinarchitect. Dit zijn ware experts op het gebied. Ze zullen samen met jou kijken wat jouw ideale tuin is. Zo kunnen ze goed rekening houden met wat wanneer groeit, en ook hoeveel onderhoud je aan de tuin zou willen. Als je niet bepaald groene vingers hebt, zullen ze geen planten kiezen die veel onkruid produceren. Uiteraard kost zo’n architect best wat extra, en is het zelf uitvogelen van deze aspecten voor velen een leuke uitdaging.

Voor alle informatie over tuinen moet je op wonenwiki zijn!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*