Welke tuin past er bij jou huis?

Niets is heerlijker dan een mooie tuin, waar je lekker in kunt ontspannen en die perfect past bij je woning. Maar wat voor tuin past er nu eigenlijk bij jouw woning? Je wilt natuurlijk dat alles perfect bij elkaar past. Lees hier verder en ontdek wat voor tuin er nu bij jouw huis past! Of je nu een moderne villa hebt of een oud herenhuis, ieder huis vraagt om een andere aanpak als je een tuin gaat aanleggen.

Moderne villa

Laat je een moderne villa bouwen of heb je een moderne villa en ben je er nog niet helemaal over uit wat je met de tuin wilt doen? Wij geven je wat tips! Want een strakke moderne villa vraagt natuurlijk ook om een mooie strakke tuin, maar hoe krijg je toch de gezelligheid in je tuin? Begin met een gedegen tuinontwerp, want een tuinontwerp is de basis voor je droomtuin. Heb je bijvoorbeeld een prachtige boom in je tuin staan die je wilt behouden, geef dit allemaal aan bij het maken van het tuinontwerp. Om je strakke tuin toch sfeer mee te geven, kun je een prachtige vijver aanleggen of een modern zwembad. Wat je ook vaker bij een villa ziet terugkomen is een wellness gedeelte. Verrijk je tuin met een sauna of jacuzzi. Met strakke bomen en mooie planten kun je de tuin extra kleur meegeven.

Boerderij

Bij een boerderij wil je natuurlijk veel groen aanleggen. Er is ruimte en land zat, naast de dieren die er rondlopen. Een moestuin zou ideaal zijn bij een boerderij. Ontwerp een leuk zitgedeelte met houten bankjes en stoelen. Maar het sleutelwoord voor een boerderijtuin is combineren! De inrichting mag grof zijn, met bijvoorbeeld veel stijgerhout, een houten regenton en kussens met ruitjes. Combineer hier verschillende ‘boeren’ planten bij zoals hortensla, boerenjasmijn of hosta.

Herenhuis

Bij een herenhuis wil je ook deze oudere stijl handhaven in je tuin. Combineer hout en veel planten met elkaar. Maak af met gezellige kussentjes en olijfbomen. Bij een herenhuis past een grote overkapping erg goed en vaak heb je hier ook de ruimte voor.

Kleine woning

Als je een kleine woning hebt dan heb je vaak ook een wat kleinere tuin. Hoe kun je deze ruimte nu toch op z’n best benutten? Werk vooral de hoogte in! Hoge planten en rekjes aan de muur met plantjes op. Verticaal tuinieren is zeer geschikt voor een kleine tuin. Ook tuinieren in potten is een optie. Als je accessoires koopt, houdt dan rekening met de ruimte die je hebt. Ga bijvoorbeeld voor een kleine barbecue en tuinverlichting die je op kunt hangen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*