Zelf je tuinmeubelen maken

Soms levert tuinieren het meeste op wanneer we het zelf doen. We kunnen een stuk tuinmeubel, in de vorm van een bank of tafel, vaak pas echt waarderen wanneer deze gecreëerd is met behulp van ons eigen bloed, zweet en tranen. Door het zelf te doen kan je ook je eigen twist aan het project geven, waardoor een unieke tuinmeubel kan ontstaan, die verder nergens te verkrijgen is. Als je zelf een tuinmeubel maakt, krijg je een bepaald gevoel van sentimentaliteit bij het ontwerp en voelt het ook echt alsof het jouw eigendom is. Dat is iets wat ontbreekt wanneer je het kant-en-klaar ergens anders vandaan haalt.

De juiste tools en materiaal

Met het juiste gereedschap, in dit geval een goede zaag en een goede boor, kun je een oneindig grote hoeveelheid aan creaties en tuinmeubelen verzinnen en vervolgens maken. Kies niet altijd voor de goedkoopste tools. Kwalitatieve merken zoals Facom of Festool betaalt zich altijd uit. De meest gebruikte materialen hiervoor zijn verschillende soorten hout. Voor dit soort werkzaamheden zijn bijvoorbeeld houten pallets een uitstekende keuze. Deze worden in de tuinindustrie al sinds jaar en dag omgebouwd en bewerkt tot kunstwerken, tafels, stoelen en andere varianten van meubelen voor in de tuin.

Het type hout dat je kiest is zeer belangrijk en bepaalt uiteindelijk de stijl van je tuinmeubelen. Als je zelf graag wil gaan voor een oudere stijl, dan zijn oudere, licht versleten stukken hout een uitstekende keuze. Check wel altijd even of het gekozen hout een FSC keurmerk heeft. Voor een meer moderne en strakke uitstraling zou je dan juist weer kunnen kiezen voor nieuwe, stevige stukken hout die nog in een perfecte staat verkeren. De vrijheid van keuze hierin is een groot contrast met een meubel dat je bij winkels of tuincentra ziet staan, dat bijna perfect is, maar dan toch net één of twee kenmerken heeft die jou niet honderd procent bevallen.

Wees creatief

Een andere optie is ook om juist weer stijlen te combineren en daardoor een unieke samenstelling te creëren, door verschillende stukken hout in kleinere delen te zagen en ze vervolgens samen te voegen. Door het allemaal zelf te doen heb je de volledige vrijheid om te experimenteren met verschillende opties, deze uit te proberen en vervolgens naar wens weer aan te passen om zo uiteindelijk je ideale tuinmeubel te ontwerpen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*