Zijn aluminium kozijnen de oplossing voor jouw woning?

Aluminium kozijnen zijn over de jaren heen flink gestegen in populariteit. Maar komt dit door het design, gebruiksgemak of hebben de kozijnen andere voordelen? In dit blog neem ik je mee in de voordelen van de aluminium kozijnen.

Aluminium kozijnen zijn ideaal voor isolatie

Aluminium kozijnen isoleren erg goed in vergelijking met hout. De isolatie met gebruik van aluminium voor uw kozijnen kan leiden tot een lager energieverbruik. Door het lagere energieverbruik zal je energielabel toenemen. Met een hoger energielabel bespaar je jaarlijks je energierekening doordat u minder hoeft te stoken.

Aluminium neemt geen vocht op en trekt geen vuil aan

Een kozijn kan van veel verschillende materialen worden gemaakt. Een nadeel is dat veel materialen veel vocht opnemen. Hierdoor kan een kozijn snel gaan rotten of roesten. Aluminium daarentegen neemt geen vocht op. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat je kozijn een lange levensduur heeft. Hiernaast trekken aluminium kozijnen ook geen vuil aan omdat het niet elektrostatisch is. Hierdoor zijn de kozijn eenvoudig in schoonmaak en ben je niet urenlang op een jaar aan het schoonmaken.

Aluminium kozijnen zijn duurzaam

In tegenstelling tot veel andere materialen die worden gebruikt voor kozijnen zijn aluminium kozijnen duurzaam. De reden hiervoor is omdat de aluminium volledig herbruikbaar is. Hiernaast kun je in tegenstelling tot staal, aluminium demonteren. Hierdoor is aluminium niet alleen erg duurzaam maar ook milieuvriendelijk. Al het verbruikte aluminium in je kozijn is 100% herbruikbaar.

Ben je op zoek naar een specialist in aluminium kozijnen? Neem dan een kijkje op de website van Deceuninck. Deceuninck heeft een groot assortiment aan aluminium kozijnen in alle soorten en maten.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*