ZO BETREK JE DE TUIN BIJ JE HUIS

Het afgelopen jaar zijn we misschien wel meer dan ooit thuis geweest. Voor veel mensen is een fijne buitenplek dan ook een stuk belangrijker geworden. Een plek waar je het gehele jaar door wilt zitten en niet alleen op mooie, zomers dagen. De manier om dit te verwezenlijken is door de tuin bij je huis te betrekken. Met deze tips betrek je de tuin bij je huis!

Leg de vloer door

Dé tip om buiten en binnen met elkaar te verbinden? Door eenheid! Als je de vloer doorlegt, verbind je de binnen- en buitenruimte met elkaar. Kies bijvoorbeeld voor een grote tegel die je zowel binnen als buiten kan leggen. Heb je een houten vloer of een vloer met een hout look? Ga dan voor vlonders in de tuin. Kies een plank die mooi aansluit op de binnenvloer en het oogt als één mooi geheel. 

Trek de muur door

Heb je een muur die van binnen naar buiten doorloopt? Dan kun je de tuin en woonkamer gemakkelijk met elkaar verbinden. Gebruik voor de binnen- en buitenmuur bijvoorbeeld hetzelfde kleurenpalet, maar let wel op dat je voor de buitenmuur verf gebruikt die geschikt is voor buiten. Als je op de binnenmuur wanddecoratie hebt hangen, is het ook leuk om te kijken of je decoratie in dezelfde stijl voor buiten kunt vinden. Er zijn bijvoorbeeld speciale tuinposters en stalen wanddecoratie die je buiten kunt ophangen.

Gebruik dezelfde stijl

Een andere manier om je tuin bij je huis te betrekken, is door dezelfde interieurstijl te gebruiken. Gelukkig heb je vandaag de dag prachtige buitenmeubels die je ook makkelijk binnen zou kunnen zetten. Koop bijvoorbeeld een loungeset in dezelfde stijl of een buitentafel met comfortabele stoelen. Gebruik ook buitenaccessoires in dezelfde stijl als binnen. Koop bijvoorbeeld dezelfde soort potten, een buitenkleed in dezelfde stijl en kussentjes en dekentjes met eenzelfde uitstraling.

Raamdecoratie

Raamdecoratie kan ook helpen om eenheid tussen je buiten- en binnenruimte te krijgen. De juiste raamdecoratie zorgt voor een mooie overgang tussen beide ruimtes en past bij uitstraling van je huis en tuin. Zorg er dus voor dat je door de raamdecoratie nog naar de tuin kan kijken en dat de raamdecoratie matcht met de inrichting van je woonkamer en tuin. Zwarte houten jaloezieën van veneta.com zijn bijvoorbeeld een goede optie als je een industriële of strakke stijl hebt gebruikt. De horizontale lamellen kun je zo kantelen dat ze wel de felle zon buiten houden, maar je nog steeds naar buiten kunt kijken. Voor een landelijk interieur zijn houten shutters een goede optie. Deze hebben ook horizontale lamellen, waardoor je de hele dag naar de tuin kunt kijken. Een andere optie is om gordijnen op te hangen. Je kunt de gordijnen in een kleur en stof bestellen die bij de tuin en de rest van het huis past. Als je overdag ook nog wat voor de ramen wilt hebben hangen, kun je achter de overgordijnen of inbetweens nog vitrage hangen. Dit soort dunne gordijnen geven je toch wat meer privacy, maar je kunt nog steeds je prachtige tuin zien.  

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*