Zo creëer je een luxe gevoel in de woonkamer

Toe aan iets anders? In het verbouwen van de woonkamer gaat over het algemeen veel tijd zitten. Je wilt het daarom natuurlijk wel in één keer goed doen. Tegenwoordig zijn er zoveel woonstijlen dat het soms lastig kiezen is. Ga je voor landelijk, industrieel, minimalistisch of toch japandi? Welke stijl je ook kiest, over het algemeen wil iedereen dat het een luxe uitstraling heeft. Wie denkt dat een luxe interieur alleen behoort tot de rijken, heeft het fout. Een luxe gevoel is overal te creëren. Om alvast een tip te geven: plaats bijvoorbeeld een buffetkast van zwart hout in de kamer om je serviesgoed een speciale plek te geven. Benieuwd naar meer tips? We vertellen het in dit blog.

Aaibaar

Als er iets een gevoel van rijkdom bezorgt is het wel velour. Eén item van deze luxe stof kan al voldoende zijn. Denk bijvoorbeeld aan een kussen op de bank, een mooei fauteuil in de hoek van de kamer of een lampenkap. In veel interieurs zie je donkergroen velour voorbijkomen, maar de stof is natuurlijk nog in veel meer kleuren verkrijgbaar, zoals okergeel, bordeauxrood of diepblauw. 

Ga voor goud

Luxe kan hem ook in kleine dingen zitten, zoals accessoires. Met een paar gouden accessoires heb je letterlijk goud in handen. Denk aan gouden kandelaars en kaarsenhouders, beeldjes, fotolijstjes of vazen. Vooral in contrast met donkere tinten, zoals donkerblauw, donkergroen of zwart, komt goud extra tot zijn recht en wordt het wow-effect nog meer versterkt. Pas wel op dat je niet te veel goud in huis haalt, want dat kan al snel te kitscherig worden. 

Less is moreWaarom meer als het ook minder kan? Misschien niet de eerste uitspraak waar je aan denkt bij luxe, maar wanneer je luxe uit wilt stralen draait het niet op kwantiteit maar om kwaliteit. Kies bijvoorbeeld voor een chic tv meubel van zwart mangohout in plaats van allerlei kleine spulletjes. Een goed geheugensteuntje is altijd: vul de ruimte zonder dat het rommelig wordt. Zo behoud je de aandacht voor de meubels en objecten die er staan. Uiteindelijk betekent luxe voor veel mensen ook rust en dat creëer je niet door een teveel aan spullen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*