Zo decoreer je een tuin die aansluit op de rest van je interieur

Het inrichten en aankleden van je tuin klinkt heel makkelijk, maar dat is het lang niet altijd zo. Het gebruik maken van bepaalde trends, het laten aansluiten van verschillende elementen in je tuin op elkaar én de verbinding maken tussen de interieur in huis en in je tuin is een hele uitdaging. Wij willen je graag een aantal tips geven hoe je de stijl die je in huis hebt gecreëerd, kunt doortrekken naar de tuin. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van bepaalde vormen, kleuren in de tuin of het terug laten komen van bijvoorbeeld een canvas foto die je ook in huis hebt hangen. 

Kleuren gebruiken

In het interieur van je woning heb je waarschijnlijk één of een aantal kleuren die centraal staan in de inrichting. Dat kan de kleur aan de muur zijn, de kleur van meubels of van een aantal accessoires die je in huis hebt staan. Deze kleuren zijn vaak ook goed te gebruiken in de tuin. Ook in de tuin heb je namelijk meubels die in een bepaalde kleur zijn, of bijvoorbeeld de kussens die je op die meubels hebt liggen. Door de kleuren uit huis door te trekken naar de tuin creëer je één stijl waardoor de tuin een verlengde lijkt van je woning. Wij raden aan om het wel met beleid te doen. Ga niet zomaar de hele tuin vol zetten met blauwe elementen omdat je dat binnen ook hebt. Soms kunnen een aantal simpele accessoires al zorgen voor een connectie tussen binnen en buiten. 

Decoratie met foto’s

Een woonkamer wordt vaak gebruikt als ruimte om leuke foto’s neer te zetten of op te hangen. Denk aan een foto van je gezin, je hond of een ander leuk thema waar jij zelf een goed gevoel bij hebt. Echter, ook de achtertuin is erg geschikt om een foto als decoratie te gebruiken. Een foto in een mooi formaat of een mooie vorm, zoals een hexagon foto, die hetzelfde thema heeft als de foto die je binnen hebt hangen, kan een heel mooi verlengstuk zijn. Binnen een mooie foto van je gezin op vakantie, en buiten een mooie foto die een andere mooie herinnering geeft aan jullie vakantie. Een perfecte combinatie!

Inrichten om te leven

Een tuin is tegenwoordig meer dan alleen een stuk gras met wat bloemetjes, een tuin is een plek om te leven. Zeker in de zomerse maanden. Denk dan ook goed na over wat je allemaal in je tuin wil doen. Wil je de kinderen vooral laten spelen in de tuin, wil je er eten, of zelfs eten maken? Een tuin kan meerdere functies hebben, die een aanvulling zijn op de ruimtes in je huis. Hou je van ontspanning en heb je in je huis niet echt een plek om tot rust te komen? Dan kan een ontspanningsruimte in de tuin een goed idee zijn. Een fijne plek met bijvoorbeeld een zitzak of een comfortabele ligstoel. Hier kom je na een lange dag helemaal tot rust!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*