Zo haal je het maximale uit je tuin

Als je een mooie tuin hebt wil je er natuurlijk maximaal van genieten. Maar helaas is het niet altijd mooi weer en ook als het te warm is, is het niet fijn om in de tuin te zitten. Het is echter mogelijk om ook in de koude wintermaanden en in de brandende zon te genieten van jouw terras en tuin! Wij hebben deze manieren op een rijtje gezet. 

Beschut je tuin met een terrasoverkapping

Met terrasoverkapping maak je een beschutte plek waardoor je met allerlei weersomstandigheden toch lekker buiten kan zitten!  J kan kiezen voor een moderne pergola met een glazen dak of juist een terrasoverkapping van aluminium. Het is eigenlijk altijd een goede investering en het geeft je tuin zelfs meer karakter!

Zorg voor goede zonwering

Als je hebt gekozen voor een overkapping met een glazen dak is het misschien ook handig om te kijken naar een goede zonwering. Je kan met zo’n overkapping in de lente genieten van al het licht, maar je loopt de kans dat je in de zomer wegsmelt onder de felle zon. Een zonweringsdoek houdt niet alleen het felle licht tegen, maar ook de warmtestraling. Hierdoor is het vaak zelfs een paar graden koeler onder de overkapping. Dit is ideaal als er weer een hittegolf is!

Schaf een comfortabele loungeset aan

Met een loungeset onder een overdekt terras heb je eigenlijk een tweede woonkamer. Met een goede loungeset zal je urenlang buiten kunnen genieten, en dat op meubels die je alleen maar binnen verwacht! Ideaal als je echt een buitenmens bent. Ga lekker een boek lezen of muziek luisteren en je kan echt van de zomer genieten. 

Ook als het wat minder weer is kan je dan buiten zitten, zeker als je een terrasverwarming er bij aanschaft. Je hebt hiervoor veel opties zoals een elektrische terrasverwarmer, infrarood heatpaneel of juist een heater met een modern design. Je moet ook goed kijken waar je de verwarming plaatst, bijvoorbeeld op de grond, aan de muur of juist aan het plafond. 

Maak de tuin niet te vol 

Het is verleidelijk om allerlei leuke plantjes, meubels en versieringen in de tuin te zetten. Maar toch raden wij dit af. Bij veel dingen in het leven geld de regel less is more en het versieren van je tuin is geen uitzondering op deze regel. Houd het simpel en overzichtelijk, dit zal zorgen voor een mooie tuin en meer rust. Heb je teveel spullen die je nergens anders bij kan? Denk dan eens aan een opslagruimte huren. Je kan hier makkelijke je spullen kwijt en als je ze later weer in je tuin wilt zetten kan je er altijd bij!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*