Zo laat je het buiteninterieur aansluiten aan het binnen interieur

Zo laat je het buiteninterieur aansluiten aan het binnen interieur

Voor veel mensen is het een streven om de tuin en het interieur binnen mooi aan elkaar aan te laten sluiten, zodat de buiten ruimte een soort extensie is van de binnen ruimte. Hoe je dit precies doet verschilt natuurlijk of je van buiten naar binnen werkt, of van binnen naar buiten. Als je de hele tuin nog moet aanleggen is het makkelijk om de tuin aan te passen aan binnen en andersom als je de woonkamer een make over gaat geven kun je rekening houden met de tuin. Daarnaast geven we je graag nog een paar handige tips om van je binnen- en buitenruimte een geheel te maken.

Laat details terugkomen

Een makkelijke manier om de binnen- en buitenruimte aan elkaar te verbinden met niet te veel aanpassingen is door details terug te laten komen. Dit kun je doen met aankleding en andere makkelijk vervangbare details. Zo kun je plantenpotten en decoraties toevoegen of misschien zelfs mooi deurbeslag. Door bijvoorbeeld binnen je deurbeslag te vervangen door zwarte deurklinken, scharnieren en sloten en buiten ook wat zwart stalen details toe te voegen worden de twee ruimtes op subtiele wijze verbonden.

Maak de vloer gelijke hoogte

Deze tip is vooral voor wanneer je nog in de bouwfase zit. Zorg dat de tuin en de binnenruimte zo veel mogelijk op één hoogte zijn en mooi in elkaar overlopen. Soms sluit dit niet aan en heb je te maken met een afstapje. Probeer dit afstapje dan achter het terras uit te laten komen zodat je vanuit huis in een vloeiende lijn het terras op kunt lopen.

Plaats een grote doorgang

Een grote schuifpui of dubbele openslaande deuren zijn natuurlijk een must om binnen en buiten te verbinden. Door de grote ramen kun je de tuin goed zien wanneer het dicht zit en door de grote doorgang creëer je echt één grote ruimte wanneer het open is.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*