Zo maak je je tuin geschikt voor kinderen: 3 tips

Een tuin is de ideale plek voor kinderen om lekker te kunnen spelen en ontdekken. Maar hoe maak je jouw tuin geschikt voor kinderen? In dit artikel geven wij je 3 tips waarmee je jouw tuin kunt omtoveren tot een waar speelparadijs voor de kleintjes. We bespreken onder andere het creëren van een speelplek, het aanleggen van kunstgras door een groothandel en het belang van veilige beplanting. Lees snel verder en ontdek hoe je jouw tuin kindvriendelijk maakt. 

#1 Creëer een speelplek 

Een speelplek creëren in je tuin is een geweldige manier om kinderen te laten genieten van de buitenlucht, terwijl ze spelen en ontdekken. Bij het inrichten van een speelplek is het belangrijk om rekening te houden met de leeftijd en interesses van je kinderen. Zo kunnen kleintjes genieten van een zandbak, terwijl oudere kinderen misschien een speeltoestel of schommel verkiezen.

Naast het plezier dat kinderen beleven aan de speelplek, heeft het ook praktisch nut. Door een afgebakende speelplek te creëren, kan je voorkomen dat kinderen in de buurt van gevaarlijke plekken komen. Denk bijvoorbeeld aan een vijver of een stenen terras waarop ze kunnen uitglijden en zich kunnen bezeren. 

#2 Kunstgras aanleggen

Het is belangrijk dat kinderen vrij kunnen bewegen zonder dat ze zich bezeren tijdens het rondrennen, klimmen en rollen. Hoewel een valpartij nooit helemaal kan worden voorkomen, kan het aanleggen van kunstgras wel de kans op verwondingen verminderen. Daarnaast is kunstgras de perfecte oplossing voor ouders die graag willen dat hun kinderen buiten spelen, maar geen echt grasveld willen onderhouden.

Een kunstgras handel kan je helpen bij het kiezen van het juiste kunstgras dat past bij jouw tuin en budget. Ook adviseert een kunstgras bedrijf je over de juiste manier van aanleggen, zodat het kunstgras lang meegaat en er optimaal uitziet. 

#3 Veilige beplanting 

Als je kinderen hebt, is het belangrijk om te kiezen voor veilige beplanting in je tuin. Sommige planten zijn namelijk giftig of kunnen allergische reacties veroorzaken bij kinderen. Kies daarom voor beplanting die veilig is voor kinderen. Denk bijvoorbeeld aan (kunst)gras, vlinderstruiken of klimplanten. Vermijd giftige planten zoals taxus of lelietjes-van-dalen. Ook is het verstandig om doornen te vermijden en op te letten dat planten en struiken niet te dicht bij de speelplek worden geplaatst.  

Zoals je hebt gelezen, is een kindvriendelijke tuin een plek waar kinderen veilig kunnen spelen en ontdekken. Door een speelplek te creëren, kunstgras aan te leggen vanuit een kunstgras groothandel en te kiezen voor veilige beplanting, maak je je tuin geschikt voor kinderen. Zo kunnen jullie samen optimaal genieten van de buitenlucht. Ben je benieuwd naar meer tips? Bekijk ze hier!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*