Zo maak je rotan meubelen schoon

Tuinmeubelen van rotan of polyrotan, een synthetisch rotanachtig materiaal, zijn een slimme keuze als je geen fan bent van schoonmaken en onderhoudsvrij tuinmeubilair wilt. Maar beide soorten rotan hebben nog meer voordelen.

Polyrotan is gemaakt van synthetische vezels en rotan wordt gemaakt van natuurlijke materialen van tropische bomen en planten. Zowel kunstmatige als natuurlijke rotan voegen lichtheid en luchtigheid toe aan meubels. Het rotanmateriaal onderscheidt zich door zijn sterkte en flexibiliteit. Het materiaal is ideaal voor kamers en ruimtes met schommelingen in temperatuur en vochtigheid. Ze zijn allebei duurzaam, mooi en geen enkel meubelstuk ziet er hetzelfde uit. Daarnaast zijn de materialen ook nog eens betaalbaar, lichtgewicht en praktisch.

Beide soorten rotan zijn bestand tegen dagelijks gebruik. Ze zijn zo duurzaam dat ze bestand zijn tegen hitte en kou, maar ook tegen dagelijkse slijtage. Het rotan past naadloos in elk interieur op je terras of balkon. Het is ook de perfecte aanvulling wanneer u extra stoelen nodig heeft bij uw tuinmeubilair.

Meubelhoezen

Rotan is een duurzaam materiaal en is tegen veel bestand, maar pas op met veel zonlicht. De rotan kan dan vervagen en broos worden. Rotan meubelen zijn licht van gewicht, dus je kunt ze gemakkelijk opbergen of onder een afdak plaatsen als je ze niet gebruikt. Mocht het meubel toch een beetje vies worden, dan is het gemakkelijk schoon te maken.

Het is voldoende om uw rotan tuinmeubelen één of twee keer per jaar schoon te maken. Wil je je tuinmeubelen zo goed mogelijk beschermen, dan kun je ook overwegen om tuinmeubelhoezen te gebruiken. Hoezen bieden extra bescherming tegen slijtage van meubels.

Schoonmaken

Met natuurlijk rotan moet je wat voorzichtiger zijn dan met kunstmatige. Het is verstandig om grof vuil, zoals aarde of mos eerst te verwijderen met een harde borstel. Wrijf zachtjes om beschadiging van het oppervlak te voorkomen, maar zorg ervoor dat u alle hoeken goed schoonmaakt. Gebruik indien nodig een oude tandenborstel voor moeilijk bereikbare plekken. Doordrenk een spons of doek in een emmer zeep en maak de meubels grondig schoon. Herhaal dit met schoon water en droog het meubel daarna goed af met een doek.

Het proces is ongeveer hetzelfde voor polyrotan, maar je hoeft niet voorzichtig te zijn met het water. Water en zeep kunnen worden gebruikt om meubels te reinigen. Indien nodig kunt u dit doen met een tuinslang (Let op: gebruik GEEN hogedrukreiniger, deze beschadigt alleen uw tuinmeubelen). Dan kunt u de tuinmeubelen in de zon laten drogen.

Voor kwalitatieve en voordelige rotan stoelen kunt u een kijkje nemen bij Het Mandenhuys.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*