Zo trek je je woonkamer door in de tuin

Het is tegenwoordig helemaal in om van je tuin een tweede woonkamer te maken. De loungesets en accessoires zijn niet aan te slepen! Maar hoe doe je dat nu eigenlijk goed? En als je een ander exterieur wilt dan je interieur, hoe zorg je er dan voor dat het wel bij elkaar past? Wij geven tips hoe je dit het beste aan kunt passen.

Wat wil je bereiken?

Wat wil je bereiken met je tuin? Wil je het helemaal in dezelfde stijl hebben of juist net even anders, maar wel passend bij elkaar? Een goede start is om te kijken naar welke kleuren je gebruikt. Gebruik kleuren die je ook in je interieur gebruikt. Een mooie manier om dit te doen is door een accentkleur op bijvoorbeeld de schutting te schilderen. Je kunt eens bij verf compleet kijken voor kwaliteitsverf van bijvoorbeeld Sikkens.

Als je de tuin groots gaat aanpakken, kun je ook kijken naar tegels die bij kleuren van je interieur passen. Dat is een mooie manier om het letterlijk binnen door te trekken naar je tuin. 

De woonstijl en tuinstijl

Hoe je tuin er dan uit komt te zien, ligt erg aan de woonstijl binnen. Heb je een bohemien look of juist een klassieke look? Je kunt dan de meubels en accessoires hierop uitzoeken. Er zijn tegenwoordig tal van winkels die voor elke tuinstijl wel stoelen, tafels of accessoires hebben. Deze zijn van steviger materiaal dan interieur artikelen, dus ze gaan langer mee.

Fijne zithoek(jes)

Als je meer tijd in de tuin wilt spenderen, zorg er dan voor dat je ook ultiem kunt genieten! Een relaxte lounge set of een mooie tafel met comfortabele stoelen zal dit zeker bevorderen. Een bbq en/of vuurkorf erbij en je kunt tot in de late uurtjes buiten genieten! En mocht je tuin wat minder groot zijn, hang dan een spiegel op aan een schutting. Zo lijkt ie een stuk groter!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*